S-a facut o petitie online pentru decorarea Alexandrei Macesanu: „Alexandra Macesanu este o eroina”

Publicat: 30 Jul. 2019, 15:05 Ciao.ro

Acesta a fost mesajul pe care cat mai multe persoane l-au postat in ultimele zile pe social media.

S-a facut o petitie online pentru decorarea Alexandrei Macesanu. In plus, presedinta Coalitiei Federatia pentru Educatie, Daniela Visoianu, a initiat aceasta petitie adresata presedintelui Romaniei.

In respectiva petitie se cere decorarea Alexandrei Macesanu, una dintre victimele criminalului din Caracal, Gheorghe Dinca. Petitia a fost initiată pentru curajul de care fata a dat dovada, tinand cont de conditiile de stres, fiind si abuzata sexual de agresorul Gheorghe Dinca.

S-a facut o petitie online pentru decorarea Alexandrei Macesanu

„Prima mea petiţie.
Adresată Preşedintelui României, pentru decorarea Alexandrei Măceşanu.
Pentru că aşa am simţit.
Pentru că m-am uitat ieri pe lista celor decoraţi de-a lungul timpului şi unii dintre ei nu au dovedit atâta curaj.
Pentru că e un moment de cotitură.
Pentru că nu aş vrea să (o) uităm.
Pentru că a avut curaj.

Notă: puteţi să încercaţi să mă convingeţi că e politică. E Preşedintele României. Şi onorarea memoriei ei în felul acesta este ceea ce doar un Preşedinte poate să facă”, a spus experta in Educatie, presedinta Coalitiei Federatia pentru Educatie, Daniela Visoianu.

Colegii Alexandrei au protestat in fata Politiei, cerand explicatii partinitoare. Imaginile sunt de-a dreptul miscatoare

In fata politiei s-au adunat foarte multi colegi de-ai Alexandrei, tanara rapita, violata si ucisa de Gheorghe Dinca. Tinerii au venit imbracati cu tricouri albe cu imaginea Alexandrei, dar si cu diverse mesaje prin care criticau interventia intarziata a autoritatilor.

„Alo, 112, sunt Alexandra si vreau sa trăiesc!” scria pe o pancarta. Alaturi de acestia s-au alaturat si cativa atunci iar la scurt timp dupa au cantat Imnul Romaniei in fata sediului Politiei Caracal.

Cei prezenti erau colegii de clasa ai Alexandrei, alti elevi de la liceul in care invata fata, dar si colegi de la dansuri. Acestia au spus ca prin acest protest incearca sa schimbe ceva pentru colega lor, care nu se mai afla printre noi.

„Îmi pare rău că am crezut în voi. De azi eu nu mai sun la 112”, „rebuie să suni de miercuri seară dacă ai probleme joi, așa e la noi în țară, semnează 112”, sunt cateva dintre mesajele tinerilor.

Publicat: 30 Jul. 2019, 15:05 Ciao.ro
Pe aceeași temă