Cat de periculoase sunt muscaturile de capusa! Ce boala grava transmit insectele si care sunt primele semne

Publicat: 19 mai 2018, 11:41 Autor: madalina m. Life

Muscaturile de capusa pot veni la "pachet" cu cateva afectiuni foarte serioase.

Majoritatea celor care sufera muscaturile de capusa nu au habar ca se pot imbolnavi si nu merg in primele clipe la medic. Cum aceste insecte sunt in plin sezon, pana la sfarsitul verii, riscurile de imbolnavire sunt foarte mari.

Totodata, nici primele semne nu trebuie neglijate, daca le observati odata ce o capusa v-a intrat sub piele. Insecta trebuie scoasa de urgenta din corp fie cu ajutorul unei pensete, fie de catre personalul medical.

Cat de periculoase sunt muscaturile de capusa

Muscaturile de capusa reprezinta un pericol real pentru cei care se expun in timpul perioadei calde si petrec ore bune in natura sau la iarba verde. Daca nu folositi un spray special care sa alunge aceste insecte, asigurati-va ca aveti mainile si picioarele acoperite.

De asemenea, daca v-ati ales cu o muscatura de capusa, nu trebuie sa striviti insecta, odata ce aceasta a patruns sub piele. In schimb, capusa trebuie prinsa cat mai strans si trasa cu putere, pentru a va asigura ca elimina cat mai putine bacterii si toxine in organism.

Prin muscaturile de capusa sunt transmise o serie de boli, insa cea mai periculoasa dintre ele este boala Lyme. Capusele transmit initial o bactierie numita „Borrelia Burgdorferi”. Riscul de a contacta boala de la o capusa infectata creste pe masura ce trece mai mult timp de la momentul muscarii.

Cat de periculoase sunt muscaturile de capusa

In primul stadiu al bolii Lyme e posibil sa aveti o eruptie rosie extinsa, de forma circulara, dar si simptome asemanatoare cu gripa. De asemenea, muscaturile de capusa pot avea ca efect secundar si lipsa de energie, durerile de cap sau durerile musculare si articulare.

In al doilea stadiu, in care e foarte posibil ca boala Lyme sa nu fie depistata si tratata la aparitia primelor simptome, din cauza infectiei pot sa apara probleme ale pielii, la nivelul articulatiilor, la sistemul nervos, dar si probleme cu inima. Acestea sunt depistate chiar si la cateva luni de cand au existat muscaturile de capusa!

In ultimul stadiu al bolii Lyme pot sa apara simptomele chiar si la cativa ani de la infectare. Daca boala ajunge sa fie una cronica poate ajunge sa deterioreze creierul, dar si nervii. Alte simptome ar mai fi oboseala cronica, dar si incapacitatea de a controla muschii fetei. Totusi, medicii pot diagnostica boala prin date fizice, cum ar fi eruptia cutanata, alaturi de un istoric al acestor simptome.

(sursa: mirror.co.uk)

Publicat: 19 mai 2018, 11:41 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă