Când va avea România vaccinul împotriva coronavirusului. Alexandru Rafila a explicat tot

Publicat: 07 Aug. 2020, 11:26 Arhiva
Când va avea România vaccinul împotriva coronavirusului. Alexandru Rafila a explicat tot

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că România este una dintre țările unde se vor efectua teste clinice pentru vaccinurile create de marile companii. 

„Multe dintre companiile care dezvoltă vaccinul, îl vor vinde la preţul de producţie, pentru că dezvoltarea acestor vaccinuri a fost deja finanţată de diverse ţări, de diverse organizaţii, cum este Uniunea Europeană, sau Statele Unite. Şi atunci şi-au luat un angajament că vor vinde vaccinul cu un preţ foarte mic, încât el să fie accesibil”, a declarat medicul.

Alexandru Rafila spune că nu crede că vom avea un vaccin împotriva COVID-19 mai devreme de un an fiindcă procesul fabricării, condiționării și distribuirii lui va necesita timp.

„Din fericire, noi facem parte din Uniunea Europeană, care încearcă să securizeze vaccinul, în cazul în care va fi disponibil, printr-un fel de rezervare şi prin sprijinirea celor care cercetează aceste produse. Nu cred că vom avea un vaccin mai devreme de un an, pentru că nu e vorba de produsul în sine, ci de capacitatea de a-l fabrica, de a-l condiţiona, de a-l distribui şi lucrurile astea necesită timp. Dar, cu siguranţă, şi România va avea vaccin”, a spus profesorul Rafila.

De asemenea, medicul a mai spus că cele 6.000 de doze de Remdesivir, alocate de Uniunea Europeană, vor ajunge în România până la sfârșitul săptămânii și că 1.200 de pacienți din țara noastră de la terapie intensivă vor beneficia de el. România a primit din partea UE a două tranșă de Remdesivir, după Spania, în contextul evoluției rapide a infectărilor raportate în ultimele zile.

1345 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore în România

1345 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore din 24.147 de teste prelucrate, iar alte 45 de decese au fost raportate.

Până pe 6 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 57.895 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 28.992 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.639 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Publicat: 07 Aug. 2020, 11:26 Arhiva
Pe aceeași temă