Când se vor deschide școlile în România. Ce spune un cunoscut medic epidemiolog

Publicat: 11 Jan. 2021, 12:18 Arhiva
Când se vor deschide școlile în România. Ce spune un cunoscut medic epidemiolog

Medicul Andreea Moldovan, recent numită secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că încă sunt în evaluare planurile de revenire a elevilor în școli. Aceasta, cu atât mai mult cu cât în România a fost detectată tulpina de coronavirus din Marea Britanie, care este mai contagioasă și care îi afectează mai mult pe copii decât varianta originală de SARS-CoV2.

„Nu cred că s-ar putea deschide școlile în 8 februarie”, spune ea. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că o decizie va fi luată până la sfârșitul lunii ianuarie.

Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarieDecizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică din următoarele două săptămâni, dar trendul e ușor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom ști impactul Crăciunului și Anului nou la noi în țară, a spus Andreea Moldovan.

Eu, personal, cred că nu vom putea să le deschidem la acea dată

Planurile de redeschidere a școlilor sunt în stadiul de evaluare, se discută ce fel de clase se vor deschide, sunt mai multe scenarii posibile, fie de afterschool, creșă, ciclu primar, fie de clase mai mari. Dar nu pot să vă dau un răspuns în acest moment pentru că ceea ce se întâmplă în următoarele două săptămâni va duce la decizia redeschiderii sau menținerii închise a școlilor în data de 8 februarie. Ceea ce suntem conștienți e că situația de școală online nu e de cea mai bună calitate, din acest motiv profesorii au fost incluși în grupa prioritară de vaccinare, tocmai ca să protejăm această categorie, dar vom putea să dăm un răspuns pe problema școlii cam peste o săptămână – 10 zile”, a spus ea.

Afi greșit să spun că eu cred că se vor deschide sau nu. Eu, personal, cred că nu vom putea să le deschidem la acea dată. Mi-aș dori să le deschidem, și eu sunt mamă, dar sinceră să fiu nu cred că s-ar putea deschide în 8 februarie”, a adăugat ea.

Sorin Cîmpeanu a amintit exemplul altor țări care au avut școlile deschise, dar acum iau în considerare închiderea lor și trecerea la învățământul online.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 11 Jan. 2021, 12:18 Arhiva
Pe aceeași temă