Când se vor deschide restaurantele. Ce reguli vor exista de acum înainte! Restaurantele, barurile și terasele vor fi redeschise treptat până pe 15 iunie. Printre viitoare regului vor fi cu o distanță de 1,5-2 metri între mese, maximum opt locuri la masă și cel mult 200 de clienți primiți în același timp.
Potrivit reprezentanților din HORECA, de la 1 iunie, spațiile închise (restaurante, baruri, cafenele, autoserviri) vor putea primi clienți până la 50% din capacitate.
Fiecare casă de marcat/ punct de servire va fi dotată cu un ecran de protecție din plexiglass, iar angajații vor purta obligatoriu mască și mănuși și le va fi verificată temperatura la intrarea în tură.
De la 1 iunie, spațiile închise (restaurante, baruri, cafenele, autoserviri) vor putea primi clienți până la 50% din capacitate. Propunerea este avansată într-un context în care Guvernul a anunțat că intenționează să permită deschiderea din 15 mai a hotelurilor, nu și a restaurantelor. Este însă de așteptat ca aceste măsuri de protecție să fie introduse indiferent de data deschiderii. „Având în vedere apropierea datei de 15 mai, anunțată ca fiind data la care revenim la Stare de Alertă, ce ne va da posibilitatea reluării activității, pentru operatorii din HORECA este important să existe un plan cu reglementări și măsuri fezabile, în vederea menținerii siguranței, atât pentru angajați, cât și pentru oaspeți”, spune președintele organizației patronale din Horeca – HORA, Daniel Mischie, pentru Profit.ro.
Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.