Burning Man 2019. Cele mai tari atractii de anul acesta de la festivalul unde nimic nu e interzis!

Publicat: 20 iul. 2019, 18:16 Autor: madalina m. Life

Burning Man a devenit un festival tot mai renumit, odata cu trecerea anilor. Editia din 2019 va fi una mai nebuneasca decat in anii anteriori.

Nimic nu pare sa surprinda cand vine vorba de Burning Man 2019. Festivalul se desfasoara pe parcursul a 8-9 zile, in fiecare an, la Black Rock City. E un oras construit temporar in statul american Nevada. Evenimentul a debutat in trecut in ultima zi din luna august si se incheia in prima zi din luna septembrie.

Anul acesta, insa, va incepe de duminica, pe 25 august si va tine pana luni, pe 2 septembrie. Organizatorii promit cea mai incendiara editie de pana acum. Mai ales ca festivalul obisnuieste sa coincida si cu sarbatoarea americana de „Labor Day”, adica „Ziua Muncii”.

Burning Man 2019. Cele mai tari atractii

Burning Man 2019. Cele mai tari atractii de anul acesta

Au fost prezentate deja cateva dintre instalatiile artistice pregatite pentru editia din 2019 a Burning Man. In mod uimitor, toate par desprinse din alta lume. Mai ales papusa uriasa pe sfori ce intruchipeaza o balerina si care cel mai probabil va prinde viata in zilele de festival. Cel mai tare concert pe care l-ai vazut vreodata! Sute de mii de oameni danseaza in sincron!

In fiecare an, la finele lunii august, peste 80.000 de persoane se aduna in Desertul Black Rock, din Nevada, in SUA. Orasul care apare in mijlocul desertului exista doar noua zile pe an. Evenimentul are insa o vechime de peste 30 de ani, desi pare nou aparut.

Atractiile din acest an arata uimitor si cu siguranta vor impresiona publicul. Pe langa instalatiile artistice care sunt statice, mai pot fi vazute si vehicule ce par scoase din filmele SF. De obicei acestea poarta denumirea de „masini mutante” si pot fi observate peste tot in aria de festival.

Multi considera ca festivalul Burning Man e un eveniment cat se poate de uimitor. Dar si incarcat de semnificatie, din punct de vedere al culturii din spatele creatiilor. E unic in intreaga lume, tocmai de aceea multi artisti ar da orice ca sa ajunga sa isi expuna lucrarile acolo.

Tematica din acest an care a inspirat toate creatiile a fost cea a metamorfozei. De aceea veti vedea sculpturi gigantice asamblate intr-un mod total neasteptat. Creatiile sunt de cele mai multe ori suprarealiste si au in spate zeci, poate chiar sute de ore de munca.

sursa: forbes.com

Publicat: 20 iul. 2019, 18:16 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă