Boxerul Pernell Whitaker a murit intr-un tragic accident auto. Lumea sportului este in doliu

Publicat: 16 iul. 2019, 11:09 Autor: Simona News 3

Campionul olimpic american a decedat in mod tragic dupa ce un sofer a intrat violent cu masina in el.

Boxerul Pernell Whitaker a murit intr-un tragic accident auto. Pernell Whitaker a fost campion mondial la patru categorii diferite si a fost considerat unul dintre cei mai talentati boxeri ai generatiei sale.

Pernell a decedat in urma unui accident rutier in Virginia, Statele Unite ale Americii, vestea fiind confirmata luni de politia locala intr-un comunicat dat publicitatii, informeaza AFP.

Boxerul Pernell Whitaker a murit intr-un tragic accident auto

Boxerul Pernell Whitaker a murit

Barbatul in varsta de 55 de ani a murit pe loc dupa ce a fost lovit de un autoturism in Virginia Beach. A suferit leziuni interne grave iar medicii nu au mai avut cum sa-l salveze, impactul fiind mortal.

A fost supranumit afectuos „mazare dulce”, din cauza talentului nemasurat, castigand titlul olimpic la categoria usoara la JO de la Los Angeles in 1984.

Insa cel mai important moment al carierei sale ramane meciul controversat cu pugilsitul mexican Julio Cesar Chavez la San Antonio (Texas) in 1993. A fost o lupta extrem de grea, unde toti credeau ca Whitaker va iesi invingator, dar arbitri-judecatori au decis meci nul.

Dupa o infrangere in fata mexicanului Carlos Bojorquez in aprilie 2001 Pernell Whitaker a decis sa se retraga.

Publicat: 16 iul. 2019, 11:09 Autor: Simona News 3
Pe aceeași temă
×