Blestemele actorilor care au jucat rolul lui Iisus. Ce s-a intamplat cu ei dupa terminarea filmarilor

Publicat: 28 apr. 2019, 12:40 Autor: Simona Vedete

Rolul lui Iisus este unul pe care multi actori si-au dorit sa-l interpreteze, insa numai cativa au reusit.

Blestemele actorilor care au jucat rolul lui Iisus. Au fost trei interpretari emblematice, si anume ale lui Diogo Morgado, Robert Powell si Jim Cavieze.

Pentru fiecare dintre ei a fost o experienta inedita, unica, care intr-un fel sau altul le-a marcat viata, fiind impresionati de tot ce au trait pe platourile de filmare.

Blestemele actorilor care au jucat rolul lui Iisus

Blestemele actorilor care au jucat rolul lui Iisus
Robert Powell

Robert Powell

Actorul Robert Powell a interpretat rolul lui Iisus in J”esus of Nazaret” („Iisus din Nazaret”) in 1977, fiind regizat de Franco Zeffirelli si considerat o capodopera.

Actorul britanic Robert Powell spune ca a fost rolul vietii sale, cum avea sa marturiseasca de multe ori, in anii anteriori. L-a marcat atat de mult, incat ajunsese sa creada ca este intr-adevar Iisus Hristos.

Mai mult, nu multi stiu ca Robert Powell era un ateu convins atunci cand a acceptat rolul din filmul Iisus din Nazaret. Productia a fost realizata la cererea speciala a Papei Paul al VI-lea. Actorul a fost marcat in totalitate de rolul sau.

Criticii au fost de parere ca blestemul s-ar mai fi manifestat asupra acestuia si din cauza ca nu a mai avut un rol atat de insemnat dupa ce a aparut in filmul lui Franco Zeffirelli.

Robert Powell a povestit ca exista o scena din filmul „Iisus din Nazaret” care inca il bantuie si in prezent. Este vorba despre momentul in care se afla rastignit pe cruce.

„Eram alaturi de echipa de filmare si de ceilalti actori. Erau cu totii foarte emotionati si unii dintre ei plangeau, iar eu imi auzeam vocea ca pe un ecou printre acei munti. Cred ca aceasta scena este cel mai bine scrisa din istorie”, a marturisit actorul care l-a jucat pe Iisus, potrivit Telegraph.co.uk.

Diogo Morgado

Actorul a interpretat rolul lui Iisus in „Son of God” („Fiul lui Dumnezeu”) in 2014, fiind una din cele mai recente productii ce are la baza povestea Mantuitorului.

Insa s-au creat multe controverse dupa ce filmul a fost lansat, pentru ca multi oamenii erau de parere ca Diogo arata mult prea bine pentru a interpreta acest rol.

In urma cu ceva timp, actorul a declarat ca inca este bantuit de anumite scene din film si ca au fost momente in care s-a detasat de rol, concentrandu-se pe a-si analiza profund viata.

  • „Pentru scena răstignirii, am trecut prin momente foarte grele. Am stat ore întregi pe cruce. Am filmat acea scenă în trei zile. A fost de-a dreptul chinuitor. La un moment dat, în timp ce mă aflam pe cruce, mă uitam în jurul meu, la toţi oamenii care lucrau, şi, pentru o secundă, mi-am văzut toată viaţa trecând prin faţa ochilor.
  • E un sentiment foarte puternic când înţelegi ce rol joci şi ce personaj important reprezinţi. Dacă scopul unui actor este să spună cea mai frumoasă poveste, atunci niciuna nu este mai măreaţă decât cea a lui Iisus Hristos. Este cea mai frumoasă poveste de dragoste, felul în care atinge inimile întregii omeniri, este un privilegiu pentru un actor să facă un asemenea rol.
  • A fost o călătorie personală şi spirituală şi m-a atins profund, într-o manieră pe care încă mă chinui să o înţeleg. Încă mă simt bulversat, nu am putut să depăşesc acea scenă, încă mă bântuie” a spus actorul, potrivit Libertatea.

Jim Caviezel

Actorul a jucat in productia „The Passion of the Christ” („Patimile lui Hristos”) in 2004, regizat de Mel Gibson, reusind sa impresioneze pe toata lumea cu felul in care a interpretat rolul lui Iisus.

Insa a avut parte numai de ghinioane in timpul filmarilor, multe persoane spunand ca este „blestemul” rolului. Acesta a fost lovit de un fulger, si-a dislocat umarul si chiar a fost biciut din greseala, din cauza caruia s-a ales cu o rana destul de serioasa.

In plus, actorul a sustinut ca pe toata perioada filmarilor a simtit ca este insotit permanent de o prezenta puternica: „Pe toată durata filmărilor am simţit că o prezenţă puternică mă însoţeşte. Din interiorul meu venea o rugă.

‘Nu vreau ca oamenii să mă vadă pe mine. Vreau să-l vadă pe Iisus’. A fost lucrul pe care mi l-am dorit mai mult decât orice, să aibă un efect asupra oamenilor pentru ca aceştia să ia în cele din urmă decizia: să-L urmeze sau nu” a spus acesta, potrivit sursei citate.

Publicat: 28 apr. 2019, 12:40 Autor: Simona Vedete
Pe aceeași temă