Bisericile din Olanda se inchid. Autoritatile le transforma pe toate in cluburi. De ce

Publicat: 25 Dec. 2018, 16:19 Life

Vesti dubioase chiar in de Craciun. Olanda a decis sa inchida din ce in ce mai multe biserici din lipsa de enoriasi.

Tineretul din Olanda nu crede in religii

Bisericile din Olanda se inchid. Autoritatile le transforma pe toate in cluburi. De ceUnii din ei sunt ajutati de biserici pentru a se integra in societate. Le ofera cursuri de limba olandeza sau ajutor in gasirea unor locuri de munca. Administraţiile locale şi bisericile au declarat 2008 drept ″Anul Patrimoniului Religios″⁣, pentru a găsi cu ajutorul unui plan denumit ″⁣Credinţă în viitor″.

Bisericile din Olanda se inchid. Autoritatile le transforma pe toate in cluburi. De ceIn ultimii 10 ani, in fiecare saptamana s-a inchis cate o biserica in Olanda. In 2018, 80 de parohii si-au parasit edificiile din lipsa de enoriasi. Guvernul le-a acordat cultelor religioase un ajutor de 30 de milioane de euro.

Bisericile din Olanda se inchid. Autoritatile le transforma pe toate in cluburi. De ceBisericile s-au orientat şi către alte activităţi sociale, găzduind cabinete medicale, cluburi, săli de expoziţii şi chiar săli de concerte, activităţi care nu împiedică desfăşurarea slujbelor de duminică, ele desfăşurându-se în celelalte zile ale săptămânii, informeaza Agerpres.

« Pagina anterioară

Publicat: 25 Dec. 2018, 16:19 Life
Pe aceeași temă