Bisericile din Olanda se inchid. Autoritatile le transforma pe toate in cluburi. De ce

Publicat: 25 Dec. 2018, 16:19 Life

Vesti dubioase chiar in de Craciun. Olanda a decis sa inchida din ce in ce mai multe biserici din lipsa de enoriasi.

Bisericile din Olanda se inchid. In mod normal, in aceasta tara, bisericiile sunt folosite cu doua scopuri. Unul, pentru slujbele religioase, altul pentru concerte, festivitati si expozitii culturale. Dar, din nefericire, tot mai multi oameni renunta sa mearga la slujbe.

Tinerii au renuntat la credinta si frecventeaza tot mai rar bisericile. Asa ca autoritatile au decis sa le inchida si sa le transforme in cluburi, pentru tineri. In fiecare an, 100.000 de olandezi renunta la religia crestina.

Bisericile din Olanda se inchid

Tineretul isi pierde interesul pentru biserica. In 2002, 43% din olandezi erau catolici, ortodocsi sau protestanti. Procentul a ajuns la 31% in anul 2016.

″Tineretul, în ansamblul său, merge mai puţin la biserică, dar cei cu adevărat credincioşi sunt mai motivaţi şi mai fideli. Educaţia religioasă a devenit mai deschisă, alegerea este lăsată chiar în mâinile copiilor″⁣, explică sociologul olandez Joep de Hart, autor al unui raport intitulat ″⁣Creştinii în Olanda″⁣, scrie Agerpres.

3/4 din olandezi sustin ca sensul vietii lor nu are legatura cu religia. 2/3 din ei sustin ca nu au deloc sau au prea putina incredere in institutiile religioase. In Olanda traiesc aproape un milion de imigranti crestini.

Continuarea articolului »

Publicat: 25 Dec. 2018, 16:19 Life
Pe aceeași temă