Bebelusii isi constientizeaza forma corpului inca de cand sunt in burtica mamei! Ce sunt, de fapt, loviturile din timpul sarcinii!

Publicat: 04 dec. 2018, 16:27 Autor: madalina m. Parenting

Bebelusii isi constientizeaza forma corpului si pe timpul sarcinii exista momente in care isi "testeaza" anumite abilitati.

Asa s-ar explica, potrivit cercetatorilor, loviturile pe care le resimte orice graviduta, in timpul lunilor de sarcina. Bebelusii isi constientizeaza forma corpului inca de cand se afla in uter, afirma oamenii de stiinta.

Cei mici sunt constienti de ceea ce anumite trasaturi pe care le au. In prezent, savantii au descoperit ceva cu adevarat incredibil. Mai exact, e vorba despre ce reprezinta loviturile fatului, atunci cand e in burtica mamei.

Bebelusii isi constientizeaza forma corpului

Cu siguranta, primele lovituri ale bebelusului sunt printre cele mai pretioase momente pe care le poate trai o graviduta. Oamenii de stiinta au descoperit ca prin fiecare miscare sau astfel de lovitura, fatul reuseste sa-si compuna o harta a creierului sau.

Aceste lovituri sau miscari fetale le permit copilului sa-si creeze o retea cerebrala de baza. Bebelusii isi constientizeaza forma corpului inca de cand sunt in uter.

Copilul va incerca sa inteleaga modul prin care se misca fiecare parte a corpului sau. Fenomenul se petrece doar pana in momentul nasterii. Asta deoarece, in cateva zile, aceleasi miscari nu mai au niciun efect asupra creierului, noteaza descopera.ro.

Bebelusii isi constientizeaza forma corpului
Bebelusii isi constientizeaza forma corpului si savantii au sugerat ca acest lucru ii pregateste pentru viata din exterior. Astfel este creat un schelet cerebral pe care se pot construi mai apoi alte straturi complexe ale noilor capacitati senzoriale pe care micutii le obtin din lumea in afara uterului mamei.

„Aceste aspecte fundamentale precum cel tactic este util imediat dupa nastere pentru lucruri precum alaptatul”, a fost de parere Kimberley Whitehead, de la University College London (UCL), co-autor al acestui studiu.

Au fost analizati 19 nou-nascuti care nu aveau mai mult de doua zile. Cu ajutorul unui aparat non-invaziv de electroencefalografie, oamenii de stiinta au masurat undele cerebrale ale bebelusilor.

Publicat: 04 dec. 2018, 16:27 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă