Bebelusi din Bistrita, morti in podul unui bloc. Au fost ascunsi acum 2 ani. Ce spun legistii despre cauza mortii

Publicat: 19 feb. 2019, 17:03 Autor: D. C. Stirile KanalD

Descoperire socanta in Bistrita-Bargaului, in podul unui bloc din localitate. Trupurile a trei copii au fost descoperite dupa 2 ani de la moarte.

Bebelusi din Bistrita, morti in podul unui bloc. Rezultatele expertizei realizate de legiști în cazul celor trei bebeluși din Bistrița-Bârgăului, găsiți morți și ascunși în podul blocului, în urmă cu doi ani, nu clarifică modul în care a survenit decesul. Legiștii nu au putut stabili dacă aceștia s-au născut morți sau vii.

După aproape doi ani de expertize efectuate în cazul acesta, experții de la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din București nu au putut stabili dacă aceștia s-au născut morți sau au decedat după naștere. Cele trei cadavre erau într-o stare avansată de descompunere pentru necropsie, informeaza mediafax.ro.

Mama bebelușilor, acuzată de omor și arestată după o lună de la descoperirea cadavrelor, ar putea scăpa din arest. Aceasta ar putea fi judecată în stare de arest la dumiciliu dacă magistrații Curții de Apel Cluj vor menține decizia luată de Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Bebelusi din Bistrita, morti in podul unui bloc

În 9 martie 2017, o femeie a găsit în podul unui bloc din comuna Bistrița-Bârgăului cadavrele unor nou-născuți aflate în stare avansată de descompunere. A sesizat poliția. Procurorii bistrițeni au preluat cazul și au dispus efectuarea unor expertize complexe pentru a stabili vârsta, sexul cauzele decesului și dacă cei trei copii sunt frați.

După aproape doi ani de expertize, medicii legiști au reușit să răspundă doar parțial la solicitările procurorilor. Medicii au descoperit că cei trei bebeluși sunt frați iar testele ADN au arătat clar că femeia bănuită în acest caz este mama bebelușilor.

Cadavrele, in stare avansata de putrefactie

Legiștii au stabilit că cei trei copii s-au născut la termen, că nu prezentau leziuni osoase sau leziuni traumatice care le-ar fi putut provoca decesul. Nu au putut spune dacă micuții s-au născut vii sau nu. Din cauza starii avansată de degradare si oaselor de la bazin neformate, nu s-a putut determina nici sexul.

Mama celor trei bebeluși ar putea scăpa din Penitenciarul Gherța unde este deținută. Ar putea fi judecată în stare de arest la domiciliu, avocatul femeii solicitând eliberarea acesteia după ce expertiza a fost depusă la dosar.

Mama copiilor ucisi, in libertate?!

Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus înlocuirea măsurii arestului prevetiv cu cea a arestului la domiciliu, însă o decizie finală în acest sens va fi luată, joi, de Curtea de Apel Cluj.

Femeia a fost reținută la finalul lunii aprile 2017 și trimisă în judecată pentru omor, fiind acuzată că, în perioada 2012-2015, a suprimat viața a trei copii nou născuți, pe care i-a născut la termen, neasistată medical, după care a ascuns cadavrele nou născuților în podul blocului în care locuia.

Publicat: 19 feb. 2019, 17:03 Autor: D. C. Stirile KanalD
Pe aceeași temă