Mii de elevi din Bistrița încep școala în șantiere

Publicat: 07 sept. 2019, 11:03 Autor: Simona Ciao.ro
Mii de elevi din Bistrița încep școala în șantiere

Elevii care învață în cinci școli din Bistrița vor avea programul școlar modificat sau vor merge temporar la alte școli.

Mii de elevi din Bistrița încep școala în șantiere. În școlile lor se lucrează, după ce Primăria a accesat finanțări pentru reabilitare, care depășesc 100 de milioane de lei.

Conducerile școlilor din Bistrița aflate în reabilitare urmează să stabilească zilele acestea, împreună cu Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud, un program în care elevii își vor putea ține orele, existând posibilitatea ca o parte dintre aceștia să fie mutați, provizoriu, în alte școli.

Mii de elevi din Bistrița încep școala în șantiere

Mii de elevi din Bistrița

Primarul din Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, spune că probleme există acolo unde instituțiile de învățământ au o singură clădire care intră în reabilitare, iar în cazul altor școli care au două sau trei clădiri copiii vor fi mutați și vor merge la ore în schimburi.

„Sunt cinci școli în reabilitare și posibil să intre și Colegiul Național Liviu Rebreanu. S-ar putea ca nu numai aceste școli să își modifice programul cursurilor, ci și altele. Totul depinde de Inspectoratul Școlar.

Am purtat discuții cu doamna inspector școlar general pe această temă, directorii școlilor respective au temă să vină zilele acestea cu programul, astfel încât în momentul în care predăm amplasamentul să se știe exact unde se vor ține orele și fiecare ce are de făcut.

Probleme sunt la școlile care au o singură clădire și unde nu se pot desfășura și cursuri și reparații simultan. Acolo trebuie găsite soluții”, a spus Ovidiu Crețu.

În orașul Bistrița se fac lucrări în două licee și trei școli gimnaziale, valoarea totală a investițiilor depășind 100 de milioane de lei.

Acestor unități de învățământ li s-ar putea alătura, spre finalul anului, și cel mai mare colegiu din Bistrița – Colegiul Național Liviu Rebreanu, o clădire monument istoric pentru care Guvernul a alocat 54 de milioane de lei și urmează licitația organizată de Compania Naţională de Investiţii.

Se va reabilita clădirea care are 28 de săli de clasă, laboratoare și amfiteatre, toate vor fi dotate cu echipamente de ultima generație, investițiile vizând și reabilitarea parcul dendrologic.

Publicat: 07 sept. 2019, 11:03 Autor: Simona Ciao.ro
Pe aceeași temă