Beatrice Mahler: ”E un sentiment de speranță”

Publicat: 08 mai 2021, 14:40 Autor: Elena Arhiva
Beatrice Mahler: ”E un sentiment de speranță”

Medicii din prima linie spun că nu o să fie un val masiv de infectări după sărbătorile de Paști din acest an. Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală crede că numărul ridicat al persoanelor vaccinate, din marile orașe, contribuie la scăderea cazurilor de infectări cu coronavirus.

Beatrice Mahler a declarat la Digi24 că este optimistă cu privire la situația din perioada următoare. „Sentimentul este unul de speranță, cu atât mai mult cu cât numărul de persoane care se vaccinează este în creștere și coincide cu scăderea numărului de infecții în spital.

Această balanță care înclină către persoanele imunizate mă face să privesc cu optimism și speranță, speranța unei vieți fără mască pe stradă, speranța unei vieți normale, să mergem la teatru și să ne întâlnim cu prietenii fără restricții”, a spus ea.

Medicul Beatrice Mahler a spus că și la „Marius Nasta” se constată o scădere a numărului de pacienți atât în secție, cât și în terapie intensivă, o situație care nu a mai fost în spital din mai 2020.

Numărul de cazuri zilnice, în scădere

1.305 cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România în ultimele 24 de ore. Până în 8 mai, în România, au fost confirmate 1.065.254 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.011.694 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 28.903 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au murit 104 de persoane – 62 bărbați și 42 femei. Este vorba despre pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș,  Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 28 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 35 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 29 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

95 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 6 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Publicat: 08 mai 2021, 14:40 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă