Bărbatul care și-a tranșat iubita, iar apoi a aruncat-o pe Șoseaua de Centură, a fost condamnat!

Publicat: 09 Jan. 2020, 14:49 News
Bărbatul care și-a tranșat iubita, iar apoi a aruncat-o pe Șoseaua de Centură, a fost condamnat!

Vasile Tofan, bărbatul din Galați acuzat că și-a ucis și tranșat iubita, apoi a aruncat bucățile din trupul victimei pe șoseaua de centură, lângă un cimitir, a fost condamnat de Tribunalul Galaţi la o pedeapsă de 26 de ani de închisoare.

Inculpatul Tofan Vasile a fost condamnat la o pedeapsă de 25 ani închisoare pentru infracţiunea de omor calificat şi 3 ani închisoare pentru profanare de cadavre.

La pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani închisoare, s-a aplicat un spor de 1 an închisoare, urmând ca Tofan să execute pedeapsa de 26 ani închisoare.

De asemenea, bărbatul de 75 de ani a fost obligat la plata de daune morale de aproape 300.000 euro.
Potrivit obiectivbr.ro, sentinţa nu este defintivă, motiv pentru care Tofan a formulat deja apel.

Vasile Tofan, în vârstă de 75 de ani, este acuzat că, în luna iunie 2019, a ucis-o cu bestialitate pe brăileanca Dumitra Plopeanu, de 67 de ani.

Motivul crimei: iubita i-a reproșat că nu o satisface sexual

La un moment dat, între victimă și agresor, care erau iubiţi de câteva luni, a izbucnit un conflict. Amândoi erau beţi, iar femeia i-ar fi reproşat bărbatului că nu o satisface sexual, spunându-i că ”nu mai este bun de nimic”. Vasile Tofan şi-a pierdut cumpătul şi i-a aplicat Dumitrei Plopeanu 15 lovituri de cuţit în zone vitale (gât şi torace).

În timp ce femeia era cu spatele, bărbatul a ridicat cuţitul şi i-a aplicat 3 lovituri consecutive în zona cefei. Victima a căzut, însă inculpatul a continuat să îi aplice lovituri cu cuţitul în zona gâtului. El a urmărit secţionarea carotidei, aplicându-i cele trei lovituri pe o porţiune de aproximativ 3-4 centimetri în jurul carotidei. Victima s-a zbătut încercând să scape, astfel că inculpatul nu a reuşit să secţioneze complet artera carotidă. Victima a continuat să se împotrivească cu mişcări disperate şi a reuşit să se târască până în holul apartamentului, ea gesticulând cu mâinile pentru a se apăra. Inculpatul a mai aplicat 4 lovituri cu cuţitul, două dintre acestea extrem de puternice, fiind aplicate în zona superioară a toracelui şi perforând plămânul. Aceste lovituri au cauzat o hemoragie puternică şi au condus la neutralizarea victimei. Femeia a încetat să mai opună rezistenţă şi a intrat în stare de şoc, ea fiind slăbită din cauza hemoragiei”, se menţionează în rechizitoriu.

 

Publicat: 09 Jan. 2020, 14:49 News
Tags:
Pe aceeași temă