Bananele sunt cunoscute pentru faptul ca sunt o surse importante de potasiu, de aceea trebuie consumate cat mai des.
Aceste fructe contribuie la mentinerea presiunii arteriale normale, dar si la sanatatea inimii si a rinichilor. Sunt bune si pentru mentinerea greutatii corporale echilibrate pentru ca au in componenta Vitamina B.
Bananele verzi sunt un aliat bun pentru reglarea digestiei, datorita fibrelor alimentare are se regasesc in acestea. Astfel ca induc starea de satietate si in acelasi timp indeparteaza balonarea si crampele abdominale.
De aceea nu trebuie sa fugiti de bananele care au coaja verde. Culoarea se datoreaza faptului ca au fost recent culese din arbore. Cu cat coaja este mai verde, cu atat sunt mai „proaspete”.
Un alt lucru important este faptul ca bananele stimuleaza productia de hemoglobine in sange, fiind excelente pentru persoanele anemice, sau femeile care se afla in perioada sarcinii.
Daca va confruntati cu insomnie sau sunteti extrem de stresat, bananele pot ajuta. Sfatul se aplica si in cazul persoanelor care sufera de ulcer gastric, potrivit Realitatea.
Insa pentru persoanele care sunt fan banane verzi si nu pe place gustul, pot consuma bananele ingalbenite complet, acestea fiind cele mai dulci si extrem de usor de digerat pentru organism.
Nu trebuie sa evitati nici bananele cu pete maro, care sunt foarte coapte si distrug celulele tumorale.