Avocata condamnata la 38 de ani de inchisoare si 148 de lovituri de bici. Cu ce a gresit femeia

Publicat: 13 mart. 2019, 15:32 Autor: Simona News 3

Nasrin Sotoudeh, avocata cunoscuta pentru apararea drepturilor omului, a fost condamnata la inchisoare.

Pedeapsa primita de Nasrin Sotoudeh pentru ca a aparat dreptul femeilor musulmane de a renunta la val este de 38 de ani de inchisoare si 148 de lovituri de bici.

Avocata era recunoscuta pe plan mondial pentru ca a reprezentat foarte multi activisti in ultimii ani, inclusiv femei puse sub acuzare pentru ca si-au dat valul islamic jos, un lucru absolut interzis in Iran.

Avocata condamnata la 38 de ani de inchisoare

Avocata condamnata la 38 de ani de inchisoare

In urma cu noua ani, avocata a mai fost arestata pentru raspandirea propagandei si pentru ca a conspirat impotriva securitatii statului. Avocata a negat acuzatiile insa a primit sentinta de sase ani de inchisoare, executand doar trei ani.

Mohammad Moqiseh, judecatorul Curtii din Teheran a anuntat luni ca avocata Nasrin Sotoudeh a primit cinci ani de inchisoare pentru conspiratie impotriva securitatii nationale si doi ani pentru insultarea Auatollahului Ali Khamenei, potrivit Digi24.

Se pare insa ca este vorba de o pedeapsa mult mai grava, fiindca sotul avocatei, Reza Khandan, a scris pe Facebook ca sentinta primita de femeie este de 38 de ani de inchisoare si 148 de lovituri de bici.

Chiar si pentru Iran, pedeapsa este mult prea dura, in special pentru o femeie. Nasrin a reusit ca in 2012 sa primeasca din partea Parlamentului European premiul Sakharov pentru drepturile omului, insa n-a putut sa mearga sa-si ia personal premiul fiindca in acel moment se afla in inchisoare.

Publicat: 13 mart. 2019, 15:32 Autor: Simona News 3
Pe aceeași temă