Avertismentul OMS care îngrozește Europa! Decesele zilnice cauzate de COVID-19 au crescut cu 40% într-o săptămână!

Publicat: 28 Oct. 2020, 10:12 Arhiva
Avertismentul OMS care îngrozește Europa! Decesele zilnice cauzate de COVID-19 au crescut cu 40% într-o săptămână!

Decesele zilnice COVID-19 au crescut cu aproape 40% comparativ cu săptămâna precedentă, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, a spus că Franţa, Spania, Marea Britanie, Olanda şi Rusia au înregistrat majoritatea cazurilor, care au crescut în Europa cu o treime, potrivit Mediafax. „Îngrijorarea este că unităţile de terapie intensivă din spitale încep acum să se umple de oameni foarte bolnavi”, a avertizat ea.

Dr. Harris a spus că eficienţa noilor restricţii impuse în mai multe ţări europene ar putea fi analizată doar în două săptămâni.

„Vom vedea reducerea cazurilor, dar nu o vom vedea peste noapte”, a spus purtătorul de cuvânt al OMS.

Belgia se află în pragul unui dezastru. Un oficial de top din domeniul sănătății a avertizat că ţara ar putea rămâne fără paturi de terapie intensivă în doar două săptămâni.

Ţara cu 11,5 milioane de persoane a raportat în medie peste 13.000 de cazuri pe zi în ultima săptămână, potrivit institutului naţional de sănătate publică Sciensano. Focarul COVID-19 din Belgia este al doilea cel mai grav din Europa în ceea ce priveşte noile cazuri pe cap de locuitor, după Republica Cehă.

Yves Van Laethem, purtătorul de cuvânt al grupului de luptă împotriva coronaviruslui din Belgia, a avertizat că, dacă belgienii nu îşi schimbă comportamentul, unităţile de terapie intensivă vor atinge capacitatea de 2.000 de pacienţi în 15 zile.

Situație la limită în România

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4724 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus din 28.876 de teste. De asemenea, au fost confirmate 104 decese.

Până pe 27 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217.216 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 155.630 de pacienți au fost declarați vindecați.

Publicat: 28 Oct. 2020, 10:12 Arhiva
Pe aceeași temă