Avertismentul dr. Emilian Imbri: ”Numărul de cazuri va creşte în continuare”

Publicat: 03 Oct. 2020, 16:05 Arhiva

Doctorul Emilian Imbri a vorbit deschis despre ce s-ar putea întâmpla în perioada următoare în țara noastră, după ce patru zile la rând s-au înregistrat noi recorduri de infectări cu noul coronavirus: peste 2000.

Astăzi, 3 octombrie, România a înregistrat din nou peste 2000 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, dar și un nou record vis-a-vis de pacienții internați la Terapie Intensivă, și anume 583. Medicul Emilian Imbri a făcut câteva precizări în legătură cu numărul de cazuri de infectări de pe teritorul țării noastre.

Doctorul Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș, susține faptul că inițial a crezut că numărul crescut de infectări cu noul coronavirus este în urma cumulării raportărilor, însă, în realitate, țara noastră se confruntă cu o ascensiune nouă a pandemiei.

Avertismentul dr. Emilian Imbri: ”Numărul de cazuri va creşte în continuare”

„Am avut vreo trei apeluri în care am explicat că în contextul în care numărul de bolnavi va creşte, vom rămâne în foarte scurt timp în imposibilitatea de a-i trata. Am menţionat că de fapt nu există tratament pentru această afecţiune. Se tratează cu nişte scheme şi nişte tratamente care sunt fabricate pentru cu totul alte afecţiuni. Aceste medicamente nu se cumpără, ci sunt trimise de producător ţărilor, o parte este asigurat[ de OMS. România nu primeşte suficiente medicamente. (…) Nevoia de medicamente în România este mult mai mare decât aprovizionarea.

Cu toată responsabilitatea pe care o am ca medic, dar nu ca specialist infecţionist, eu totuşi îmi asum riscul să spun că nu aceste medicamente salvează pe cei care intră într-o fază urâtă şi severă a bolii. Sunt cazuri în care s-a dat schema maximă de medicaţie, şi totuşi pacientul a pierdut lupta cu boala”, a spus medicul, arată Antena 3.

Publicat: 03 Oct. 2020, 16:05 Arhiva
Pe aceeași temă