Avertisment de la OMS: „Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează”

Publicat: 21 apr. 2020, 09:30 Autor: Hermina Hagianu News
Avertisment de la OMS: Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează

Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage cel mai serios semnal de alarmă. „Nu vă relaxaţi! Ce e mai rău abia urmează”, a transmis într-o conferinţă de presă directorul general al instituţiei care atrage astfel atenţia ţărilor care încep să relaxeze măsurile restrictive.

Germania, Cehia, Polonia, Norvegia şi Albania au început activităţile restrânse, au redeschis parcuri, magazinele mici şi creşele.

„Aveţi încredere în noi. Ceea ce este mai rău abia acum urmează”, a spus el. „Să prevenim această tragedie. Este un virus pe care mulţi oameni încă nu îl înţeleg”, a spus directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tedros a menţionat gripă spaniolă în 1918 ca referinţă pentru pandemia de coronavirus.

„Este o combinaţie foarte periculoasă şi acest lucru se întâmplă … ca la gripa din 1918, care a ucis până la 100 de milioane de oameni”, a spus acesta în declaraţia susţinută la Geneva.

„Dar acum avem tehnologie, putem preveni acel dezastru, putem preveni acest tip de criză”.

El nu a menţionat exact de ce consideră că focarul de coronavirus care a infectat aproape 2,5 milioane de oameni şi a ucis peste 166.000, potrivit cifrelor întocmite de Universitatea Johns Hopkins, ar putea să se înrăutăţească.

În perioada următoare, experţii se aşteaptă la propagarea bolii în Africa, unde sistemele de sănătate sunt mult mai puţin dezvoltate. Mai multe ţări europene au început săptămâna cu măsuri provizorii de relaxare a interdicţiilor din timpul epidemiei.

Ridicarea treptată a măsurilor de carantină este influenţată de încetinirea ratei infecţiei şi capacităţii mari de testare pentru o identificare rapidă a contacţilor. Se reaprind la viaţă activităţile umane colective din ţări precum Germania, Polonia, Cehia, Albania şi Norvegia.

Publicat: 21 apr. 2020, 09:30 Autor: Hermina Hagianu News
Pe aceeași temă