Atenţie! Încă o ţară impune carantină obligatorie două săptămâni pentru români

Publicat: 08 iul. 2020, 14:40 Autor: Elena Arhiva
Atenţie! Încă o ţară impune carantină obligatorie două săptămâni pentru români

Guvernul de la Viena a anunțat că Austria emite avertismente de călătorie în Bulgaria, România şi Republica Moldova din cauza înrăutăţirii situaţiei pandemiei COVID-19.

Românii, moldovenii şi bulgarii care sosesc în Austria sunt testaţi şi plasaţi în carantină pe o perioadă de două săptămâni în cazul în care testele sunt pozitive, au anunţat într-o conferinţă de presă cancelarul Sebastian Kurz şi ministrul de Externe Alexander Schallenberg.

Vor exista controale mai stricte la frontiera din est. Vor fi verificaţi mai atent cei care sosesc din Balcani. Orice persoană care soseşte din cele trei state menţionate trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ (la COVID-19. Decizia guvernului de la Viena vine după ce în țara noastră se înregistrează creșteri ale numărului de infectări cu Covid-19.

555 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr zilnic de când a început epidemia în România!

În ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus. Recordul negativ din ultimele 24 de ore l-a depășit pe cel din 11 aprilie, când România număra 523 de noi îmbolnăviri. A fost singura dată când a fost depășit pragul de 500 de cazuri noi.
Rezultatul de azi vine în urma unui număr 13.400 de teste. Pe 11 aprilie, când au fost depistați 523 de bolnavi, se făcuseră doar 3.842 teste.

„În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”, arată Grupul de Comunicare Strategică.

18 decese în ultimele 24 de ore, 237 de pacienți internaţi la ATI

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

 

 

Publicat: 08 iul. 2020, 14:40 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă