ATENȚIE! Cod portocaliu de inundaţii până luni. Ce județe sunt vizate

Publicat: 08 iun. 2019, 15:15 Autor: Simona Ciao.ro
ATENȚIE! Cod portocaliu de inundaţii până luni. Ce județe sunt vizate

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, sâmbătă, o avertizare de cod portocaliu.

ATENȚIE! Cod portocaliu de inundaţii până luni. Avertizarea este valabilă pe râuri din nouă judeţe, până luni. Râuri din alte județe se află sub avertizare cod galben.

Hidrologii anunță că începând de sâmbătă de la ora 13:00 până luni la ora 14:00 pe râuri din Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Neamţ, Bacău și Vrancea este cod portocaliu de inundaţii.

ATENȚIE! Cod portocaliu de inundaţii până luni

ATENȚIE! Cod portocaliu de inundaţii până luni

De asemenea, sub cod portocaliu sunt și râuri din Constanţa şi Tulcea, începând de sâmbătă de la ora 16:00 până duminică la ora 12:00.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalele sâmbătă ora 17:00 – duminică ora 6:00, respectiv duminică ora 17:00 – luni ora 6:00 pe unele râuri din judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacӑu şi Galaţi.

Totodată, de sâmbătă ora 13:00 până luni ora 24:00, este cod galben de inundații pe râuri din Maramureş, Bistriţa Năsăud, Harghita, Mureş, Alba, Sibiu, Hunedoara, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Vrancea, Neamţ, Bacău, Suceava, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Publicat: 08 iun. 2019, 15:15 Autor: Simona Ciao.ro
Pe aceeași temă