Atac devastator la un spital din Romania! Unul din bolnavi a ucis patru pacienti! Alti noua sunt raniti, dintre care doi in coma

Publicat: 18 Aug. 2019, 10:41 News 4
Atac devastator la un spital din Romania! Unul din bolnavi a ucis patru pacienti! Alti noua sunt raniti, dintre care doi in coma

Atac devastator la un spital din Romania! Unul din bolnavi a ucis patru pacienti! Alti noua sunt raniti, dintre care doi in coma.

Un bolnav internat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din judeţul Buzău a omorât în noaptea de sâmbătă spre duminică alţi patru pacienţi şi a rănit alţi nouă. Acesta a devenit violent şi a lovit cu un obiect metalic luat din spital.

Atac devastator la psihiatrie

Atac devastator la psihiatrie

Bărbatul de 38 de ani a fost internat cu sevraj etilic, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei. Atacatorul a fost prins de poliţişti la poartă, cu stativul de perfuzii în mână, şi a existat o luptă cu forţele de ordine până când a fost imobilizat. Acum, agresorul este în custodia Poliţiei.

UPDATE ORA 10:03 Directorul Spitalului Săpoca: O asistentă era la doi metri, s-a întâmplat extrem de rapid

Directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău, unde un bolnav a omorât patru pacienţi şi a rănit alţi nouă, susţine că una dintre asistentele care era de serviciu era la doar doi metri de saloanele în care a avut loc agresiunea şi că faptele s-au derulat extrem de rapid.

Directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău, Viorica Mihalaşcu, susţine că bărbatul de 38 de ani, care a atacat şi a făcut 13 victime printre pacienţii spitalului, fusese internat cu o patologie etanolică în noaptea de 15 spre 16 august. El a fost internat într-un salon cu supraveghere normală, nu într-un salon cu supraveghere continuă, pentru că simptomatolgia pe care a prezentat-o nu prevestea o astfel de evoluţie.
Directorul susţine că în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când a avut loc agresiunea, erau de serviciu medicul de gardă, şapte asistente medicale, trei infirmiere şi doi muncitori supraveghere bolnavi psihic periculoşi, care deservesc în principal sectorul de supraveghere continuă.

„Cadrele medicale erau în zonă, dar s-a întâmplat atât de repede încât nu au avut posibilitatea să intervină. Era medicul de gardă, şapte asistente medicale, trei infirmiere şi doi muncitori supraveghere bolnavi psihic periculoşi. Avem si doi paznici, dar erau la poartă şi în curte”, a spus, pentru MEDIAFAX, Viorica Mihalaşcu.

Aceasta susţine că una dintre asistente era în apropierea saloanelor în acre a avut loc agresiunea.

Atac devastator la un spital din Romania!

„Una dintre asistente se afla la aproximativ doi metri de saloane. În momentul în care şi-a dat seama că este nevoie de intervenţie, pentru că lucrurile s-au derulat extrem de repede, deja faptele erau consumate”, a declarat Viorica Mihalaşcu.

Ea a precizat bărbat de 38 de ani şi-a agresat colegii de salon şi femeile dintr-un salon vecin. „În total au fost 13 victime, dintre care trei au decedat la noi la spital şi una în UPU a Spitalului Judeţean. Alte trei victime cu traumatisme cranio-cerebrale majore şi şase cu traumatisme cranio-cerrebrale sau faciale minore”, a mai spus directorul spitalului.

UPDATE ORA 9:49 Doi răniţi de pacientul de la Săpoca, în comă. Sunt duşi la Bucureşti

Două dintre persoanele rănite de bărbatul care a atacat şi a omorât mai mulţi pacienţi la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău sunt în comă şi sunt transportate la spitale din Bucureşti.

Managerul Spitalului de Urgenţe Buzău, Claudiu Damian, a declarat că două dintre persoanele rănite de bărbatul care a atacat şi a omorât mai mulţi pacienţi la Spitalul de Psihiatrie Săpoca sunt în comă şi sunt transportate la spitale din Bucureşti.

„La spital (n.r. Spitalul Judeţean de Urgenţe Buzău) au ajuns 10 persoane, dintre care una a decedat. Din cei nouă răniţi, doi sunt destul de grav, intubaţi, în comă, unul a fost deja transferat cu elicopterul iar ceilalţi urmeaza să fie transferaţi la spitalele Floreasca, Universitar şi Bagdasar Arsenie. Sunt toţi loviţi la nivelul capului, doar pe partea stângă (probabil cum dormeau), loviţi cu stativul de la perfuzie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Buzău.

Publicat: 18 Aug. 2019, 10:41 News 4
Pe aceeași temă