Document exclusiv Hotnews! Arsinel a facut transplant de rinichi in aceeasi zi in care s-a inscris pe lista de asteptare! Multi pacienti asteapta ani de zile un transplant!

Publicat: 12 Jun. 2019, 10:48 News 3

Documentul atesta oficial faptul ca in cazul lui Alexandru Arsinel s-a incalcat legea el neasteptand nici macar o zi pe lista de transplant.

Arsinel a facut transplant de rinichi in prima zi pe lista de asteptare! Cazul celebru al transplantului renal facut de Alexandru Arsinel in 2013 revine din nou in actualitate de data aceasta cu un document doveditor care arata cum s-a incalcat legea in cazul actorului.

Actorul Alexandru Arsinel a beneficiat de un transplant de rinichi in 2013 la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj in aceeasi zi in care se inscrisese pe lista de asteptare. Pe data de 28 august 2013 Arsinel a primit codul de inregistrare in Registrul National de Transplant si tot in aceasta zi a facut si operatia de transplant.

Informatia a fost oferita in exclusivitate la interviurile Hotnews de catre Emanuel Ungureanu care a prezentat public si un document. Documentul oficial de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj atesta faptul ca Arsinel nu a stat nici macar o zi sa astepte un rinichi in timp ce mii de alti pacienti din tara noastra asteapta ani de zile un transplant.

„În 2013, când conduceam Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru”, de care mă ocup și acum, și am făcut plângere penală împotriva Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj și împotriva lui Mihai Lucan și a Agenției de Transplant, nu știam că Arșinel nu a stat pe lista de așteptare nici măcar o singură zi.

El a primit codul CUIANT în aceeași zi. În mod flagrant s-a încălcat legea pentru ca un VIP, pentru ca o persoană care putea să aducă publicitate profesorului Lucan, să primească un rinichi peste rând”, a mărturisit pentru Hotnews.ro Emanuel Ungureanu.

Arsinel a facut transplant de rinichi in prima zi pe lista de asteptare!

Imediat dupa ce a devenit evident ca Arsinel a beneficiat de un tratament preferential pe lista de asteptare a pacientilor, Emanuel Ungureanu a fost atacat public: „Se urla în cazul Arșinel, nu mai departe de 2013, sunt doar 6 ani de atunci, venea Mădălin Voicu sau alți indivizi și îmi spuneau mie: ‘Păi bă nevertebratule, Arșinel a avut o activitate prodigioasă, bineînțeles că merita să meargă la transplant înaintea altora.’ Și pe pat erau 16.000 de bolnavi, țintuiți pe aparatul de dializă, care au văzut ce ne-a omorât pe noi ca societate: ăla e mai important, ăla e mai puțin important. Vorba unei doamne: „Pe mine nu mă mai cheamă nimeni la transplant, că nu sunt suficient de importantă pentru ei.”

„Aveam 27 de ani când am suferit prima criză de rinichi. Problemele s-au acutizat în timp şi am decis să mă operez. La începutul săptămânii au discutat cu profesorul Mihai Lucan despre starea mea de sănătate, iar, joi, m-a anunţat telefonic că mi-a găsit un organ compatibil. Nu ştiu cine este donatorul. M-am urcat imediat în avion şi am ajuns la Cluj, la Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal.

Am intrat în sala de operaţie, iar patru ore, echipa de medici a efectuat intervenţia de transplant renal. Aveam nevoie de un rinichi, pentru că riscam ca în cel mult un an de zile să ajung la dializă, iar acest lucru m-ar fi dărâmat psihic. Rinichii mei funcţionau la 30-40 la sută din capacitatea normală. Organul nou a fost grefat rinichilor mei. Acum am trei! Mă simt binişor după intervenţie, sunt deocamdată la terapie intensivă, iar în câteva zile voi fi mutat în salon”, a declarat imediat dupa transplant Arşinel pentru Click.

Mai multe detalii despre acest caz puteti citi AICI!

Publicat: 12 Jun. 2019, 10:48 News 3
Pe aceeași temă