Armando, cel mai scump porumbel din lume, a fost vandut! Suma incasata este colosala

Publicat: 19 Mar. 2019, 13:39 News 2
Armando, cel mai scump porumbel din lume, a fost vandut! Suma incasata este colosala

Porumbelul calator dresat in Belgia este o adevarata vedeta a concursurilor de profil.

Recent, acesta a fost vandut iar suma incasata de pe urma lui este absolut colosala, si anume de 1.25 de milioane de euro. A fost vandut la o licitatie online si a devenit cea mai scumpa pasare din specia sa din lume, conform Le Figaro.

Site-ul specializat Pigeon Paradise a anuntat vanzarea lui Armando, porumbelul de lux. Recordul anterior a fost detinut de crescatorul Joël Verschoot.

Armando, cel mai scump porumbel din lume, a fost vandut

Armando a fost numit „un Lewis Hamilton al porumbeilor” de catre Fred Vancaillie, presedinte al asociatiei columbofililor din Perwez.

Inca nu se stie cine l-a cumparat pe Armando, fiindca identitatea lui nu a fost facuta publica, insa potrivit agentiei de presa Belga, este vorba despre un chinez. Se pare ca acesta vrea sa utilizeze porumbelul in scopul reproducerii, pentru ca apoi sa aiba multi campioni buni pentru competitii.

Trebuie sa stiti ca Armando are varsta de cinci ani si foarte multi urmasi, insa a iesit la ‘pensie’ dupa ce a castigat o multime de curse. Dintre acestea, le amintim pe ultimele trei, castigate toate, si anume Campionatul Ace Pigeon 2018, Olimpiada Pigeon 2019 si Campionatul de la Angoulême.

Se pare ca interesul chinezilor pentru porumbeii calatori indica o crestere masiva in ultimii ani, de aceea si preturile acestora au crescut considerabil.

Inainte ca asiaticii sa-si manifeste interesul in cumpararea porumbeilor, concursurile cu porumbei calatori erau in declin. Acestea au inceput sa se desfasoare pentru prima oara in Belgia, apoi in Olanda si Franta.

Inainte ca Armando sa devina cel mai scump porumbel din lume, recordul a fost detinut de porumbelul New Bliksem, pentru care s-a platit suma de 376.000 de euro in noiembrie 2018.

Nu rata si clipul video de cartea recordurilor in care 98 de oameni in scaun cu rotile au tras un avion de 128 de tone, 100 de metri, dar si un record istoric: populatia Chinei a scazut in 2018.

Publicat: 19 Mar. 2019, 13:39 News 2
Pe aceeași temă