Angajatii Metrorex, in greva in luna noiembrie. Ce se va intampla peste cateva zile

Publicat: 26 oct. 2018, 13:23 Autor: Ioana Cioflan Life

Contractul colectiv de muncă expiră sâmbătă, iar negocierile nu s-au soldat cu un acord.

Sindicaliştii Metrorex anunţă că expiră contractul colectiv de muncă, iar negocierile nu au ajuns la un acord, fiind create premisele declanşării unui conflict de muncă. În perioada 10 – 15 noiembrie ar putea declanşa greva generală, dacă nu se va ajunge la un acord.

”Avem două mari nemulţumiri: una legată siguranţa circulaţiei, din ce în ce mai des apar probleme cu mii de călători în ele şi a doua este legată de negocierea contractului colectiv de muncă. Nu ne-am înţeles deocamdată”, a declarat, vineri, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, Ion Rădoi, liderul sindicaliştilor de la metrou.

Angajatii Metrorex, in greva in luna noiembrie, 5 zile

”Mâine expiră contractul, nu am ajuns la înţelegere, ceea ce o să ducă la declanşarea conflictului de muncă. Sunt create premisele declanşării conflictului de muncă care nu este exclus ca, în perioada 10 – 15 noiembrie, să se ajungă la grevă generală. Ar fi păcat după 9 ani să ajungem din nou într-o astfel de situaţie”, a mai spus Rădoi.

Sindicaliştii cer, în principal, majorări salariale şi angajarea de personal. În cursul zilei de vineri mai este programată o rundă de negocieri.

Publicat: 26 oct. 2018, 13:23 Autor: Ioana Cioflan Life
Pe aceeași temă