Anchetă în Vrancea, după ce un operator 112 i-ar fi spus unei fete că nu are echipaje disponibile

Publicat: 16 Aug. 2019, 01:10 Ciao.ro
Anchetă în Vrancea, după ce un operator 112 i-ar fi spus unei fete că nu are echipaje disponibile

O operatoare de la serviciul de urgență 112 i-ar fi spus unei tinere că nu are echipaje disponibile pentru a-i oferi asistență.

Anchetă în Vrancea. Fata sunase pentru a anunța că a fost șicanată în trafic de mai mulți bărbați, care au urmărit-o până acasă.

Polițiștii de la Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Vrancea au început o anchetă, după ce o operatoare de la 112 i-ar fi spus unei tinere că nu are echipaje disponibile.

Anchetă în Vrancea

Un tânăr a sunat la 112 și a anunțat că a fost răpit

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, conducerea a dispus verificări prin structura specializată, structura de control intern, urmând ca în funcție de rezultatul verificărilor să se dispună măsurile legale care se impun”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, o tânără județul Vrancea a sunat la 122 și a solicitat ajutorul polițiștilor, dar operatoarea i-ar fi spus că nu are echipaje disponibile. Polițista i-ar fi spus fetei că nu știe în cât timp poate să direcționeze un echipaj către locul apelului, deoarece polițiștii sunt angrenați în mai multe misiuni.

Aceleași surse spun că în acest caz sunt mai multe apeluri telefonice și că în discuție ar fi intervenit și un bărbat, care s-a recomandat a fi tatăl fetei. Acesta i-ar fi pus mai multe întrebări operatoarei de la 112, în timp ce înregistra discuția.

Toate aspectele sunt analizate de polițiștii de la Control Intern, iar la final aceștia vor decide dacă operatoarea de la numărul de urgență a acționat conform regulamentului și vor stabili dacă se impun sancțiuni împotriva acesteia.

Publicat: 16 Aug. 2019, 01:10 Ciao.ro
Pe aceeași temă