Anamaria Ferentz trăiește visul american: ”Mă simt ca într-o vacanță non-stop care sper să nu se termine niciodată”

Publicat: 12 Jan. 2020, 22:09 Vedete

Anamaria Ferentz a avut un sfârșit de an cu peripeții. După un accident de circulație în Los Angeles, în urma căruia a rămas fără mașină, artista a avut parte de mai multe schimbări. Și-a dat demisia de la firma de imobiliare unde lucra de ceva timp, s-a urcat în avion și a venit acasă, în România. Astfel, sfârșitul de an a prins-o alături de fratele său, lucru pe care și-l dorea enorm pentru că este foarte legată de familia sa, dar și pe scena de la Iași, de Revelion! Cât stă în țară și ce planuri are în America, Ferentz ni s-a confesat într-un interviu pentru Ciao.ro.

Cum e viața ta în America? De 9 ani trăiești deja acolo!

În America viața este frumoasă, trebuie să știi cum să o trăiești și să ai timp să faci de toate aici! Recent am fost invitată la Festival de film israelian, la cea de-a 33-a ediție, firma la care  am lucrat, de real estate, a fost unul din sponsori. Nu am avut timp să merg chiar în fiecare seară dar a fost tare frumos. În America cânt și fac real estate – imobiliare, în Los Angeles.

Mi-e bine aici unde sunt, îmi place foarte mult orașul în care locuiesc, cui nu îi place Los Angelesul? Îmi place foarte mult zona în care locuiesc, e una dintre cele mai frumoase. Mă simt ca la New York.  Merg pe jos foarte mult, totul este aproape, toate sunt aici unde locuiesc eu, toate muzeele, The Groove, cel mai fain mall e lângă mine, totul! Restaurante, terase, supermarketuri foarte mari deschise non-stop, magazinele mele preferate, restaurantele cel mai bune.  Stau lângă Rodeo Drive, e la 10 minute de condus cu mașina, locul meu preferat este World of Astoria Hotel și acolo am restaurantul și rooftopul preferat. Sunt între downtown și ocean, la mijloc, este perfect. Am unde să îl plimb pe Supai,  câinele meu, are mulți prieteni aici în cartier! Până la biroul  unde am lucrat până în luna decembrie făceam 8 minute atunci când nu era trafic. Este foarte convenabil. Sunt una dintre  puținele persoane din L.A. care nu stau în trafic și în mașină foarte mult! Din contră, merg foarte mult pe jos!

 Te-ai mai reîntoarce în țară sau vrei să te stabilești acolo definitiv?

Sunt de 9 ani în America, nu știu unde îmi mai poartă Dumnezeu pașii, nu zic nu, dar știu că aici m-am stabilit deocamdată.  În România mă întorc cu drag în vacanțe de câte ori pot și îmi doresc. Am stat foarte puțin astă vară, doar 4 zile în România, în rest am fost în Grecia, Dar am venit acum de sărbători și mi-ar plăcea să merg la munte cu familia, în locuri neumblate. Când sunt în America îmi amintesc cu drag totul din România.

 Știu că vrei să îți aduci familia în America, lângă tine!

Mama a fost în vizită, tot încerc să o conving să mai vină, îi place foarte mult doar că zborul până aici este destul de lung.  Fratele meu încă nu se încumetă să  zboare atât de multe ore cu avionul, de aceea am și fost cu mașina în Grecia, nu se simte confortabil în avion. Sper totuși ca într-o zi să o facă, mi-a promis că poate în noul an, 2020. Să vedem! Le place  mai mult în România, în Europa…Mi-ar plăcea să îi am aici lângă mine, măcar o dată pe săptămâna să luăm masă împreună, dar asta e… Am ales acest drum, nu mă plâng, e ok. O să vină și ziua aia când voi avea familia alături, așa cum îmi doresc!

Ce legătură ai cu nepotul lui Michael Jackson? Am auzit că vrei să Îl aduci în România!

Cu Jermaine Jackson junior sunt prietenă de 6 ani, din 2013. Ne vedem din când în când mai trece pe la mine pe la birou, e interesant să vorbești cu cineva din domeniul muzical de aici și mai ales cu o persoană cum este el,  dintr-o familie cu renume. Toată copilăria și toată viață i-a fost înconjurată de muzică și de artiști mari.. Este foarte drăguț, manierat și cu picioarele pe pământ, cu mult bun simț!  De câte ori mă vede îmi spune „Nu ai înregistrat nimic, nu ai făcut nimic, când aud ceva nou?”. Tot timpul mă întreabă aceleași lucruri, e foarte haios. Tot îi zic „Data viitoare când ne  vedem îți arăt ceva nou!”. E  foarte finuț și vorbește exact așa, ca Michael, parcă îi aud vocea lui Michael! Este ceva minunat! Cât am fost eu de fan Michael Jackson și cât mi-am dorit eu de copil să-l cunosc, tot am ajuns să cunosc pe cineva din familia lui. Visurile se îndeplinesc, ai grijă doar ce îți dorești!

 El își dorește să vină în România?

Își dorește, da! Chiar mi-a zis că ar fi frumos să îl aduc în România o data. Nu se știe niciodată, Sigur i-ar plăcea aici foarte mult,  ar fi fain. Familiei lui îi place foarte mult în Europa și tatăl lui chiar s-a mutat, acum stă la Nissa în Franța, a călătorit foarte mult cu familia și muzica și chiar a zis că își dorește să ajungă în România.

 Îți place muzica grecească și ai fost deja la 2 concerte, unul după altul, cu Nikos Vertis în America! V-ați și pozat! Ți-a zis ceva despre romance:)?

Muzică grecească mi-a plăcut dintotdeauna, cei care mă cunosc știu asta. Nikos Vertis a avut sold out, sala plină trei seri la rând. Peste tot unde merge are succes, eu am văzut 2 spectacole în 2 locuri diferite, unul în Los Angeles la Dolby Theatre, cu sala plină,  și în Chicago unde comunitatea grecească este destul de mare și a fost ceva de nedescris. Este un cântăreț foarte bun live, dar și că enterteiner este foarte haios! Am reușit să-l cunosc, am stat puțin de vorba, m-a  întrebat dacă am fost la concertul lui de la Sală Palatului, a fost foate încântat de România și a vorbit foarte frumos, i-a plăcut foarte mult. Țin legătură cu managerul lui, ne-am și urat „La mulți ani” de sărbători!

 Cum arată o zi de-a ta în State? Cum decurge, ce faci acolo mai exact? Ai mulți prieteni acolo?

 Am mulți prieteni în America, oriunde mă duc îmi fac prieteni, cu pasiuni diferite, vârste diferite, sunt foarte diversificată și la acest capitol. Sunt și genul care meditează, fac yoga, merg la hike-uri sau mă duc și descopăr noi restaurante, terase, locuri, timp să ai. California este minunată! Mă simt ca într-o vacanță non stop care sper să nu se termine niciodată. Îmi place spiritul aventurier, așa îmi este și zodia. Nu regret absolut nimic din viață mea, pur și simplu toți pașii pe care i-am  făcut m-au adus exact în momentul în care sunt și toate experiențele pe care le-am avut și tot ceea ce am trăit, a fost un amalgam de experiențe, cele mai multe plăcute iar cele neplăcute m-au făcut să înțeleg cine sunt, ce vreau, ce nu vreau, ce îmi doresc, ce nu îmi doresc, așa ajungem să ne cunoaștem până la urmă.

Cum te distrezi în America?

Când am timp, toate formele de distracție,  de la călătorii în natură, la spectacole, film, descoperit locuri noi, călătorit în alte state, orașe, un dinner cu prietenii sau un film  acasă cu prietenii. Orice mă face să mă relaxez și să mă simt bine!

Îți mai dorești copii?

Iau viața așa cum vine, unii oameni sunt predestinați să aibă copii sau să nu aibă. De ajutat copii sau de adoptat, sunt doritoare, deci asta o să vedem pe parcurs ce se mai întâmplă și ce îmi este rezervat!

Ai venit în țară de sărbători și ai cântat de Revelion la Iași! Cum a fost și cât stai?

Am venit în România de sărbători, a fost ceva neprevăzut. Pentru mine Crăciunul înseamnă familie, mi-am dorit să fiu alături de fratele meu și de mamă mea și iată-mă aici, mi s-a îndeplinit dorință.  De Revelion am cântat la Iași, am revăzut prieteni dragi, colegi, ne-am simțit bine. Mi-am luat bilet doar dus, mai stau puțin pe aici și să vedem când mă întorc, mai am niște treburi de rezolvat în țara, cu niște acte. Mă bucur că am putut să vin și să fiu alături de cei dragi. Am avut și un accident neprevăzut în Los Angeles, de circulație, a  intrat cineva în mine cu mașină, a fost daună totală, mașina mea nu se mai poate recupera, numai bine că tot vroiam să o schimb. M-am speriat foarte tare, au sărit airbagurile, a fost neplăcut.  Important e că sunt întreagă, îi mulțumesc lui Dumnezeu,  deși am tras o sperietură groaznică. Noroc că aveam două mașini și am rămas acum cu una singură cu care pot circula acolo. Ceea ce vreau să adaug este faptul că am  fost extrem de bine primită pe scenă de la Iași, publicul a fost atât de cald și atmosferă așa de minunată, acolo unde am cântat de Revelion, la concertul organizat de Radu Groza la Iași, și acest lucru m-a pus pe gânduri.  Îmi doresc să pun la cale niște proiecte noi pentru că este păcat de ceea ce am construit aici și este păcat să nu mai cânt pentru țara mea. Cânt în America și acolo cânt și pentru comunitățile de români  dar oamenii vor încă să îmi audă cântecele, așa că o să fiu practic între cele două continente. Mie îmi place oricum să călătoresc, așa că nu este nicio problemă dacă mă voi află între America și România.  Simț că trebuie să fac ceva  în România, pentru că nu este un capitol închis, cânt mereu cu drag în țara mea și datorită muzicii vreau să fiu prezent mai mult în țara mea, decât am fost până acum, pentru că lumea se pare că nu m-a uitat.

Publicat: 12 Jan. 2020, 22:09 Vedete
Pe aceeași temă