Alocatiile copiilor vor fi taiate! In ce conditii se va face acest lucru

Publicat: 28 oct. 2019, 09:01 Autor: Ioana Cioflan Life
Alocatiile copiilor vor fi taiate! In ce conditii se va face acest lucru

Acest lucru se va intampla de la 1 ianuarie 2020, daca elevii vor avea un numar insemnat de absente nemotivate.

Alocatiile copiilor vor fi taiate! Astfel ca, in functie de numarul absentelor, alocatia se va reduce cu 20% sau chiar va fi suspendata. Masura face parte dintr-un proiect de lege care propune majorari anuale ale sumelor destinate elevilor.

In acest sens, un elev care acumuleaza intr-un semestru intre 10 si 19 absente nemotivate va primi o alocatie micsorata cu 20%. iar daca numarul absentelor nemotivate este mai mare de 20, elevul nu va mai primi nicio parte din alocatie.

Alocatiile copiilor vor fi taiate!

Masura s-a pus deja în practica in judetul Vaslui, iar potrivit presei locale, doar in luna august peste 400 de familii din judetul Vaslui nu au mai primit alocatiile copiilor.

„A fost suspendatã plata alocațiilor de susținere a familiei pentru un numãr de 427 de familii, suma aferentã fiind de 88.741 lei. Alocația pentru susținerea familiei a fost diminuatã de la plata în proporție de 20%, respectiv 50% pentru un numãr de 539 de familii cu suma de 25.716 lei.

Numãrul total de absente școlare nemotivate, transmise de Inspectoratul Școlar Județean cãtre instituția noastrã, a fost de 1.869″, a spus Sorin Prepelita, directorul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Vaslui, potrivit a1.ro.

Publicat: 28 oct. 2019, 09:01 Autor: Ioana Cioflan Life
Pe aceeași temă