Fenomen îngrijorător în vestul României. Avertisment pentru localnici

Publicat: 28 oct. 2019, 19:40 Autor: D. C. Life
Fenomen îngrijorător în vestul României. Avertisment pentru localnici

Smogul, ceața densă amestecata cu fum și cu praf industrial, îi îngrijorează pe cetățenii din Timișoara.

Fenomen îngrijorător în vestul României. ”ALERT // Smog și cantități uriașe de pulberi în suspensie în Câmpia de Vest!

Recomandăm limitarea plimbărilor în marile aglomerări urbane, în special copiilor, vârstnicilor, astmaticilor și persoanelor cu boli cardiovasculare!

Particulele cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas și gât şi pătrund în alveolele pulmonare provocând inflamații și intoxicări. Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii. **Expunerea pe termen lung la o concentrație scăzută de pulberi poate cauza cancer și moartea prematură”.

Fenomen îngrijorător în vestul României

Este mesajul postat pe pagina de Facebook Severe Weather Alert – România.

Ce s-a întâmplat? În ultimele zile, mai mulți timișoreni au publicat imagini cu fenomenul periculos, ba chiar au explicat că aerul devine aproape irespirabil seara.

Pro TV relateaza ca inclusiv masuratorile Ministerului Mediului indica o calitate proasta a aerului, in anumite momente, notata cu indicativele: „rea” si „foarte rea”.

Acum, autoritatile incearca sa identifice sursa poluarii.

Ce mai spun cei de la Severe Weather Alert – România:

„Timisoara, acoperita de SMOG in ultimele zile.

Valorile PM10 (particule in suspensie cu diametru

Fenomen îngrijorător în vestul României

Primarul Timișoarei nu a dat semne de îngrijorare și a încercat să liniștească populația.

„Poate ați văzut comunicatul Agenției de Mediu. Ei spun că relevanță au anumite valori medii. În acele zile nu au apărut în Timișoara noi emanații de praf sau de noxe care să facă aerul mai poluat. Dar, în această perioadă a anului, în fiecare an se ard frunze de cetățeni care nu înțeleg că este dăunător pentru ei și alți cetățeni, se ard alte resturi vegetale… ei, acum, asta s-a corelat cu temperaturile neobișnuite pentru această perioadă și cu lipsa vântului.

Veți vedea și pe Wikipedia ce înseamnă fenomenul cu care ne-am confruntat noi, smogul. Nefiind vânt, aerul a rămas mai încărcat în anumite zone ale orașului, dar nu în sensul de a crea panică între cetățeni. Că altfel intervenea Agenția de Mediu. A fost și o decalibrare a stațiilor”, a spus Nicolae Robu pentru Tion.ro.

Publicat: 28 oct. 2019, 19:40 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă