Sorina Pintea spune ca Raed Arafat si Nicolae Baniciou i-ar fi reprosat ca a dat documente instantei fara sa-i anunte

Publicat: 27 oct. 2019, 13:29 Autor: Loredana News 3
Sorina Pintea spune ca Raed Arafat si Nicolae Baniciou i-ar fi reprosat ca a dat documente instantei fara sa-i anunte

Noi înregistrări în cazul Colectiv: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: „Mi-au reproșat și Bănicioiu, și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!”

Sorina Pintea, noi declaratii despre Raed Arafat si Nicolae Baniciou. Libertatea publică duminică o discuție pe care reprezentanții victimelor de la Colectiv au avut-o cu ministrul Sănătății, în care acesta se plânge în fața lor că a fost mustrată de fostul ministrul Nicolae Bănicioiu și de secretarul de stat Raed Arafat că a furnizat magistraților documente despre transportul în străinătate al răniților de la Colectiv fără să-i anunțe.

Acum, ministrul Sorina Pintea a negat că a spus așa ceva, fără să știe că există proba că a spus, înregistrată chiar în sediul ministerului său de reprezentanții victimelor de la Colectiv.

Pe 4 octombrie 2019, în sediul Ministerului Sănătății, câțiva reprezentanți ai victimelor de la clubul Colectiv au discutat cu Sorina Pintea despre problemele pe care le întâmpină răniții și despre întârzierea cu care noua anchetă a Parchetului înaintează, „pentru că nici acum nu au ajuns la procurori documentele în care se vede că nu s-au consemnat evenimentele din timpul zborurilor”.

Sorina Pintea, noi declaratii despre Raed Arafat si Nicolae Baniciou

E vorba despre problemele avute la transportul victimelor la spitalele din străinătate, la lipsa evidențierii infecțiilor nosocomiale și la alte lucruri despre care victimele spun că lipsesc din acte.

În acel moment, stupefiată, Monica Althamer din grupul Colectiv, spune: ”E negociabil? (n.r. Să fie date documentele) Că noi știam că nu, dacă le cere instanța”. Ministrul Pintea zice: ”Nu e vorba de negociabil ”corect era să știm și noi” (n.r. se referă la ce i-ar fi reproșat Bănicioiu și Arafat, că n-au știut)”.

Cei din grupul Colectiv înregistrau discuția ca să o ofere și colegilor lor care nu au fost prezenți. Când au auzit fraza cu Bănicioiu și Arafat, au considerat-o de interes public și au depus înregistrarea la Parchet. La conversația din Ministerul Sănătății se afla, printre alții, și Adrian Albu, supraviețuitor al incendiului, și fratele Elsei Albu, unul dintre oamenii care au murit după incendiu.

Arafat neagă și îi cere ministrului să clarifice cât mai repede situația

Raed Arafat neagă că ar fi făcut vreo presiune asupra lui Pintea și că i-ar fi reproșat faptul că a furnizat documente în cadrul anchetei.

Publicat: 27 oct. 2019, 13:29 Autor: Loredana News 3
Pe aceeași temă