Și-au pierdut fiul la Colectiv, dar viața i-a binecuvântat cu o fetiță. Andreea Gabriela, fetița soților Marcela și Dorin Bucă, e în clasa pregătitoare

Publicat: 30 oct. 2023, 13:52 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete

Și-au pierdut fiul la Colectiv, dar viața i-a binecuvântat cu o fetiță. Andreea Gabriela, fetița soților Marcela și Dorin Bucă, e în clasa pregătitoare și e de o inteligență sclipitoare, la fel ca fratele ei, Andrei. Au trecut 8 ani de la tragedia din Colectiv. Așa a rămas în memoria tuturor episodul din noaptea de 30 octombrie 2015, dintr-un club din Capitală.

Pentru zecile de părinți, însă, care și-au pierdut copiii în clubul Colectiv, tragedia nu s-a încheiat în acea seară. Ea abia avea să înceapă. Au urmat zile, luni, ani întregi de dor și durere, pe care doar un părinte le poate cunoaște în asemenea momente, atunci când își pierde copilul.

Durerea poate lua multe forme, iar pentru unii părinți, iată că ea a luat și formă de miracol.

Și-au pierdut fiul la Colectiv, dar viața i-a binecuvântat cu o fetiță, Andreea Gabriela

Soții Marcela și Dorin Bucă, părinții arhitectului Andrei Bucă, din Brăila, aveau puțin peste 50 de ani în ziua în care au aflat că Dumnezeu le-a răspuns la rugi și au fost binecuvântați cu un nou copil în viața lor.

La doi ani distanță de când l-au pierdut pe Andrei în clubul Colectiv, la vârsta de 29 de ani, în viața lor a apărut micuța Andreea Gabriela, o fetiță care a devenit cel mai bun leac pentru durerea lor.

Iar odată cu primele scâncete și primii pași pe această lume ai fetiței lor, soții Bucă învățau și ei să se ridice, după ce s-au simțit doborâți și să-și găsească puterea de a se bucura de viață, de noua lor familie, una din care energia și amintirea lui Andrei a rămas în continuare cât se poate de prezentă.

Interviu exclusiv cu Dorin Bucă, tatăl arhitectului Andrei Bucă, de la Colectiv: „Andreea este un copil deschis și m-a întrebat de el”

Reporter: În primul rând aș vrea să vă întreb cum au fost acești ultimi ani pentru familia dumneavoastră, de când Andreea a apărut pe lume?

Dorin Bucă: Ca în orice familie, când apare un copil. Și dacă dă bunul Dumnezeu să fie reușit, e o bucurie. Ne-aducem aminte mereu de Andrei, cu mare pioșenie și cu mare respect. Dar prezența Andreei e una deosebită. Nu există niciun tratament pe lume să vindece sau să amelioreze o durere a unui părinte, după un copil, decât un alt copil. Este cu totul și cu totul fantastică prezența ei.

Vă mai amintiți ce ați simțit atunci când ați văzut-o și ați ținut-o prima dată în brațe?

D.B: Era atât de mică încât mi-a fost frică să o iau în brațe. Dar până la urmă am luat-o în brațe, normal. E o gingășie rară și nu poți să exprimi în cuvinte prea multe lucruri. Rămâi mut de bucurie și cred că este foarte bine așa.

Pentru soția dumneavoastră cum a fost experiența maternității după vârsta de 50 de ani?

D.B: Ea a fost foarte sigură pe ea, că va reuși și că va putea, altfel nu am fi pornit pe acest drum. Soția mea este o persoană care a făcut și face și acum sport, aerobic, face și acasă. Din punct de vedere fizic nu au fost probleme.

Iar psihic, pe măsură ce sarcina a evoluat, a fost mai bine și pentru ea. Citește tot interviul aici.

8 ANI DE LA ”COLECTIV”! Alex Penescu: „Nu știu ce s-a întâmplat 5 săptămâni din viața mea. Mă întreb, e normal?”

8 ani de la Colectiv, 8 ani de când, an de an, pe 30 octombrie, România toată „clipește o lacrimă pentru cele 65 de vieți „arse” în clubul în care cu toții veniseră să se bucure… de muzică, prieteni, viață.

Alex Penescu, avocat și muzician amator, este unul dintre norocoși. După zeci de operații, 5 săptămâni de comă, dureri fizice și traume emoționale pe care nici măcar timpul nu le poate vindeca. Ci doar închide în sertărașe ce posibil să rămână pentru totdeauna închise, Alex se simte norocos, a supraviețuit și cântă, mai mult, mai bine, mai intens. Pentru că muzica este cea care l-a adus de „dincolo”.

Alex Penescu: „Nu știu ce s-a întâmplat 5 săptămâni din viața mea. Mă întreb, e normal?

„Am aflat de la un radio, întâmplător, că ceilalți au murit. Nu știu ce s-a întâmplat 5 săptămâni din viața mea, mă întreb uneori dacă este normal. Am puține amintiri, probabil că dacă sap mai adânc îmi voi aduce aminte totul, dar nu vreau. Le las acolo închise în sertărașe. Îmi amintesc că după ce am revenit din comă a venit echipa de kinetoterapeuți să începem recuperarea. M-au ridicat de pe pat și m-au lăsat singur. Am căzut ca un sac de cartofi.”, aceasta este doar una dintre declarațiile tulburătoare pe care victima Colectiv i-o face lui Adrian Artene, în cel mai nou episod al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”.

8 ani de la Colectiv

La 8 ani de la Colectiv, jurnalistul Adrian Artene te invită să asculți povestea unui supraviețuitor, o poveste neromanțată. O poveste care balansează între suferința extremă și bucuria de a fi. Așadar, sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 19:00, cel mai nou episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene” îl are ca și invitat pe Alex Penescu, supraviețuitor Colectiv.

Fiecare episod „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit pe Youtube.
Urmărește  „Altceva cu Adrian Artene” pe FACEBOOK și INSTAGRAM.

Publicat: 30 oct. 2023, 13:52 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×