Cod galben de vreme rea în România! Iarna își arată colții!

Publicat: 12 dec. 2019, 09:20 Autor: Ioana Cioflan News
Cod galben de vreme rea în România! Iarna își arată colții!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi dimineaţa atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă în 11 judeţe din Transilvania, Moldova şi Banat, valabile în orele următoare.

Potrivit meteorologilor, până la ora 12:00, în judeţele Cluj (zona joasă) şi mai multe localităţi din Bistriţa-Năsăud se va semnala ceaţa, fenomen care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat, sub 50 de metri. În aceste zone se va forma gheţuş.

Până la ora 11:00, ceaţa şi vizibilitatea redusă vor persista în zona joasă a judeţelor Alba şi Mureş, dar şi în localităţi din judeţele Harghita şi Sibiu, iar până la 10:00, în localităţi din Botoşani, Suceava, Bihor, Arad şi Timiş.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, notează ANM.

COD GALBEN de viscol până pe 14 decembrie

Meteorologii au emis o atenționare COD GALBEN valabilă în intervalul 12 decembrie, ora 02 – 14 decembrie, ora 10, fenomele vizate fiind viscol în zona montană înaltă și strat consistent de zăpadă!

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge și vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…80 km/h, astfel încât ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ. Stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat: 12 dec. 2019, 09:20 Autor: Ioana Cioflan News
Pe aceeași temă