Alocația pentru copii va fi înlocuită! Cum poți beneficia de noul ajutor de la stat

Publicat: 26 sept. 2023, 16:37 Autor: Hermina Hagianu News
Alocația pentru copii va fi înlocuită! Cum poți beneficia de noul ajutor de la stat

Autoritățile au făcut un anunț important! Ajutorul de bază pentru copii va înlocui alocația din 2025. Milioane de familii vor putea accesa cu ușurință acești bani. 

5,6 milioane de copii ce provin din familii fără posibilități materiale vor beneficia de o sumă importantă de bani.

Ajutorul de la stat va cumula o sumă de bani independentă de venit, adică fosta alocație pentru copii (Kindergeld), dar și o alocație suplimentară. Această sumă se va calcula în funcție de vârsta copilului și de veniturile părinților. Alocația anterioară, dar și banii din asistența socială vor fi incluși în acest nou program.

Alocația pentru copii va fi înlocuită din 2025

Alocația pentru copii va fi înlocuită

Guvernul federal vrea să ofere 2,4 miliarde de euro pentru ajutorul de bază pentru copii. Solicitările se pot depune online. În cazul în care nu doriți acest lucru, puteți depune cererea și local la fondul de familie responsabil. În viitor, va exista un singur punct de contact, mai exact Serviciul pentru Familie al Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Prin acest program autoritățile își doresc să trateze toți copiii în mod egal, indiferent de statutul de muncă al părinților. În plus, este în curs de dezvoltare un așa-numit control de bază al noului ajutor pentru copii. Acesta verifică automat dacă o familie are sau nu dreptul la alocația suplimentară pentru copii. Portalul corespunzător trebuie încă dezvoltat, dar în viitorul apropiat va fi accesibil prin intermediul site-ului web al Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

De asemenea, va fi facilitată aplicarea pentru beneficiile pachetului de educație și participare, precum și pentru pachetul de start pentru școală. În acest scop, în următorii câțiva ani urmează să fie înființat un „portal de oportunități pentru copii”. Acolo oamenii pot comunica și primi cele mai noi informații pe această temă.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 26 sept. 2023, 16:37 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă