Ultima ora! Creste alocatia copiilor iar asta a adus la conflicte in Parlament

Publicat: 15 feb. 2019, 10:32 Autor: Simona Life
Ultima ora! Creste alocatia copiilor iar asta a adus la conflicte in Parlament

Alocatia copiilor va creste de la 84 de lei la 150 lei, insa asta e nemultumit anumiti deputati.

Noul amendament a fost votat in cadrul legii bugetului de stat pe anul 2019, insa din partea PSD-ALDE numai 6 parlamentari au votat pentru marire, pentru ca peste 100 de parlamentari au lipsit din plen.

Ultima ora! Creste alocatia copiilor

Ultima ora! Creste alocatia copiilor

„Se propune suplimentarea sumelor prevăzute la anexa 3/20/01 a Ministerului Muncii, titlul 9 „Asistenţă socială” cu suma de 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocaţiei de stat pentru copii.

Incepând cu data de 1 martie 2019 de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copii de la 0 la 2 ani – de la 200 de lei la 300 de lei”, a spus deputatul PNL, liberalul Robert Sighiartau.

Au fost 123 de voturi pentru si 119 voturi impotriva, dar si o abtinere. Insa dupa sedinta de plen, senatorul ALDE, Varujan Vosganian, a cerut ca votul sa fie reluat, insa Robert Sighiartau se opune cu vehementa.

„Să le fie ruşine că nu-şi doresc majorarea alocaţiilor cei de la ALDE!Votul a fost dat, nici nu discutăm reluarea votului, votul a fost foarte clar, a fost în plen, s-a votat, votul a fost afişat public. Deci, din acest punct de vedere, lucrurile sunt încheiate.

Faptul că PSD şi ALDE nu-şi doresc majorarea alocaţiilor este o ruşine pentru ei şi pentru aceşti guvernanţi. Votul nu se va relua, iar noi vom ataca la CCR orice reluare a votului şi vom ataca tot bugetul de stat la CCR, pentru că este o ruşine să încerci să reiei votul, să votezi împotriva alocaţiilor”, a continat Robert Sighiartau, potrivit evz.ro.

Publicat: 15 feb. 2019, 10:32 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă