Alimentul la care trebuie renuntat in post. Aveti grija sa nu-l consumati

Publicat: 10 Apr. 2019, 17:24 Retete & Diete

In post suntem tentati sa inlocuim alimentele zilnice cu tot felul de produse, unele dintre ele periculoase.

Simona Tivadar este medic primar specializat in diabet si boli de nutritie iar in cartea ei, „Medicina, nutritie si buna dispozitie” a vorbit despre perioada postului si capcanele in care putem cadea, din lipsa de alternative.

Mai mult, aceasta indeamna oamenii sa evite cu orice pret soia, in orice combinatie posibila, fiindca are foarte multe grasimi si sunt hipercalorice.

Alimentul la care trebuie renuntat in post

Alimentul la care trebuie renuntat in post

„Cu zece mâini şi-ar fi făcut bunica mea cruci văzând meniul de post complet lipsit de orice austeritate, dar mai ales de orice urmă de bun-simţ: ligheane de cartofi prăjiţi sau salate orientale înecate în ulei, tone de humus (fără să vă gândiţi că are pastă de susan, deci multe grăsimi).

Toată baba din Drumul Taberei şi toată corporatista subit pioasă, toată lelea din Bonţida şi tot politicianul veros ţin post devorând hectare de soia în cele mai ridicole forme comestibile:

– crenvurşti de soia, şniţele de soia, pate vegetal, ca să nu mai vorbesc de tofu şi aşa-zisul «lapte de soia» (o mizerie de băutură care nu are nicio legătură cu laptele – conţinând apă, zahăr şi boabe de soia), de burgeri de soia, margarină, smântână sau îngheţată de soia”, a spus Tivadar, potrivit realitatea.net.

Simona Tivadar mai spune ca daca oamenii nu au rabdare ca sa-si pregateasca legumele acasa, mai bine rabda de foame decat sa manance „salate de tofu, şniţele, pateuri şi foietaje făcute cu naiba ştie ce vaseline improprii până şi pentru uns ţâţânile uşilor, tot felul de mizerii de dulciuri pompos numite «vegetale, de post» mustind de grăsimi şi, evident, hipercalorice.”

Publicat: 10 Apr. 2019, 17:24 Retete & Diete
Pe aceeași temă