Care sunt alimentele pe care este recomandat să le consumi pe caniculă?

Publicat: 05 iul. 2021, 09:11 Autor: ileana.ghinea Retete & Diete
Care sunt alimentele pe care este recomandat să le consumi pe caniculă?

Vremea caniculară și alimentația potrivită în acest context. Despre acest lucru vom discuta astăzi pentru că specialistul în nutriție, Wasim Nazer, a întocmit o listă cu acele alimente recomandate a fi folosite pe caniculă. Canicula face ravagii în România în aceste zile.

Temperaturile ridicate ne dau organismul peste cap, mai ales pentru ca au venit după o perioadă rece, cu multe ploi. Chiar dacă stăm în casă, la adăpost de razele soarelui, corpul nostru se resimte și din punct de vedere alimentar.

Care sunt alimentele pe care este recomandat să le consumi pe caniculă?

Cea mai mare responsabilitate a corpului în momentul în care este plasat într-o situație caniculară este să-și mențină temperatura optimă. Pentru a reuși acest lucru, transpiră și, în mod direct, înregistrează o pierdere importantă de lichide. Ei bine, acest minus trebuie cumva completat, iar sfaturile nutriționistului sunt simple: „Ca să aducem aport hidric este important să consumăm fructe și legume bogate în apă.

Cele mai recomandate sunt roșiile (94% apa), țelina (95% apa), castraveți (96% apa), căpșunile și pepenele (ambele au 92% apa), mărul (84% apa) și caise (86% apa). În plus, la fel de important este să ne ferim de alimentele care ne consumă apa din organism și aici avem pâinea, cerealele, cartofii și orezul.”.

Spune nu alimentelor îndelung procesate și consumă alimente cât mai… simple

Mezelurile și conservele din comerț nu au ce să caute în meniul tău zilnic, mai cu seamă acum. Recomandările nutriționistului vin în completarea celor spuse mai sus cu alimente precum iaurturi, ouă fierte pentru micul dejun, brânză proaspătă de vaci, carnea de pui și de pește, ciorbe și supe, salate proaspete.

Și, pentru că regina absolută este apa, există câteva preparate pe bază de apă care te-ar putea ajuta să o consumi cu mai multă plăcere.

„Apa este vitală pentru organismul fiecăruia în parte pentru că aceasta regenerează celulele și permite sângelui să circule. Lichidele potrivite pe timp de caniculă sunt următoarele: limonadă, socată, ceaiul de tei cu lămâie, ceaiul de busuioc, ceaiul verde, ceaiul de rozmarin, ceaiul de coriandru, ceaiul de sunătoare şi cel de măceşe. Un litru de limonadă pe zi te va răcori instant şi îţi va reda toate mineralele pierdute. Atentțe, NU consumați apă rece sau orice alte lichide cu gheață!”, conchide specialistul.

Publicat: 05 iul. 2021, 09:11 Autor: ileana.ghinea Retete & Diete
Pe aceeași temă
×