Cum mâncăm de Paște în așa fel încât să nu ne îngrășăm? Sfatul specialistului nutriționist

Publicat: 19 apr. 2022, 20:18 Autor: ileana.ghinea Life
Cum mâncăm de Paște în așa fel încât să nu ne îngrășăm? Sfatul specialistului nutriționist

Cum mâncăm de Paște în așa fel încât să nu ne îngrășăm? Aceasta este chiar o preocupare, având în vedere că suntem, de departe, unii dintre cei mai gurmanzi locuitori ai acestei planete. Specialistul nutriționist Wasim Nazer ne explică în cele ce urmează cum este recomandat să „atacam” produsele tradiționale de pașre în așa fel încât silueta noastră să nu aibă de suferit.

”Să încercăm să ne păstrăm greutatea în timpul sărbătorilor pare destul de dificil, dar nu imposibil. Ne putem controla îngrăşarea chiar incluzând în masa de Paşte bunătăţile tradiţionale. Secretul constă în echilibru şi moderaţie.”, explică nutriţionistul Wasim Nazer.

Sarmalele sunt, de departe, unele dintre cele mai apreciate feluri de mâncare de sărbătoare, însă specialistul ne recomandă să le alegem pe cele în foi de viță, umplute cu carne din curcan.

 

„Înlocuim sarmalele în foi de varză cu cele în foi de viţă de vie cu carne de curcan și cu siguranță suntem în echilibru.”, sfătuieşte nutriţionistul.

De asemenea, atunci când vine vorba despre friptură, cel care mai bine este să gătim carnea de miel la cuptor, iar atunci când vine vorba despre borșul de miel, nu avem nicio restricție, atâta vreme cât nu aducem alături carbohidrați în cantități importante.

”Renunţăm la bacon şi cârnaţi şi ne rezumăm la fripturi la cuptor sau la grătar. Foarte important – micşorăm porţia.”, atrage atenţia Wasim Nazer, specialist nutriționist.

Cu siguranță, trebuie să avem o atenție deosebită cu legumele, acestea sunt recomandate în orice cantitate. Ceapă verde, salată, ridichii, castraveți, nu facem rabat atunci când vine vorba despre consumul lor.

Și, cu siguranță, te gândești la ouă, vedetele meniului de Paște, și câte ne este recomandat să consuumăm.

”În general, consumul de ouă se stabileşte în funcţie de greutatea corporală şi consumul zilnic de calorii. În perioada acestei sărbători este recomandat maxim două ouă pe zi.”, a încheiat Wasim Nazer.

Ca o regulă general valabilă atât de paște, cât și în orice altă perioadă a anului, încercăm să consumăm la o masă o singură bombă calorică. Nu vom combina cozonacul cu ouăle, nu vom mânca friptură cu cartofi și nici ouă cu multă pâine.

Publicat: 19 apr. 2022, 20:18 Autor: ileana.ghinea Life
Pe aceeași temă