Alexandru Rafila: ”Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani”

Publicat: 10 mai 2020, 14:01 Autor: Andreea Voicu News

Doctorul Alexandru Rafila a transmis un mesaj pentru români. Odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus, viața noastră s-a dat peste cap.

Potrivit specialiștilor, este foarte probabil să purtăm mănuși și măști chiar și încă doi ani de zile, în condițiile în care nu se va descoperi un vaccin eficient, arată Viva.ro.

„Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri care sunt introduse acum, adică acelea referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate.

Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile, sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor, iar pe de altă parte aştept, este posibil, să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus’, a afirmat profesorul Alexandru Rafila, citat de adevărul.ro.

Nelu Tătaru a spus că relaxarea după 15 mai se va face progresiv și vom ieși din locuințe doar dacă purtăm măști și mănuși.

„Ţinem foarte mult la restricţii fiindcă vin trei-patru săptămâni destul de grele. Vorbim poate de o relaxare după 15-20 mai sau 1 iunie, dar aceste relaxări se vor face progresiv. Nu vom ieşi decât dacă vom avea o mască sau mănuşi. Adică trebuie să ne gândim că o relaxare pe care o facem va rămâne cu nişte precauţii”, a spus Nelu Tătaru.

Publicat: 10 mai 2020, 14:01 Autor: Andreea Voicu News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă