Alexandru Rafila, averstisment terifiant! În 10 zile vom ajunge ca Lombardia!

Publicat: 23 Oct. 2020, 08:32 Arhiva
Alexandru Rafila, averstisment terifiant! În 10 zile vom ajunge ca Lombardia!

Pandemia de coronavirus face ravagii! România va ajunge în 10 zile ca Lombardia, cu aproape 7,000 de cazuri pe zi. Este previziunea sumbră făcută de Alexandru Rafila, reprezentantul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății.

Medicul consideră că un nou lockdown ar putea stabiliza situația epidemiologică, însă este o decizie dificilă de luat pentru că o nouă întrerupere pentru o perioadă a activităților va afecta viața socială și economică a țării.

”Este o solicitare pe care eu o înțeleg dintr-un anumit punct de vedere. E o îngrijorare profesională, și eu sunt foarte îngrijorat că avem această creștere a numărului de cazuri. Probabil că dumnealor văd ca singură posibilitate de a stopa această creștere a cazurilor internate în Terapie Intensivă ca o oprire a activităților. Ea are eficiență și lucrul ăsta s-a văzut foarte bine în primăvară. 

În general, chiar și țările care au avut probleme foarte serioase, gândiți-vă la Italia, Spania și Franța într-o anumită măsură, au reușit să controleze evoluția catastrofală a epidemiei doar prin măsuri de închidere”, a declarat Alexandru Rafila la B1TV.

Întrebat câte zile mai sunt până ce secțiile care primesc formele grave de coronavirus vor colapsa și vom ajunge în situația Lombardiei, medicul a avut un pronostic sumbru: ”Maximum 10 zile!”.

4.902 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.902 cazuri noi de COVID-19, din 34.466 de teste efectuate. Până pe 22 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 196.004 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 141.089 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.902 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Publicat: 23 Oct. 2020, 08:32 Arhiva
Pe aceeași temă