ALERTA METEO: Dupa canicula, vin vijeliile! Harta zonelor puternic afectate

Publicat: 13 Aug. 2019, 13:23 News 4

Meteorologii au emis o avertizare de Cod galben de disconfort termic accentuat si canicula pentru ziua de marti, pentru mai multe zone ale tarii.

ALERTA METEO. De miercuri insa, se vor semnala vijelii si furtuni in intreaga tara. Canicula va persista pe arii extinse in zonele de campie si podis, unde disconfortul termic va fi in continuare accentuat, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Canicula va persista si miercuri in anumite zone, insa in restul tarii, sunt anuntate vijelii si ploi torentiale.

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decat mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa in general intre 34 si 37 de grade, cu cele mai ridicate valori in regiunile vestice si sud-vestice.

ALERTA METEO. Vijeliile lovesc de miercuri dimineata pana vineri

Dupa canicula, vin vijeliile! Harta zonelor puternic afectate

De miercuri, de la ora 9.00, pana vineri dimineata, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica. Se vor manifesta prin intensificari ale vantului, vijelii, averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si grindina.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la inceput in regiunile vestice si nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat si in restul teritoriului. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

Publicat: 13 Aug. 2019, 13:23 News 4
Pe aceeași temă