Alertă! Marea Britanie este în pragul unui nou val al pandemiei

Publicat: 01 iun. 2021, 08:44 Autor: Elena Arhiva
Alertă! Marea Britanie este în pragul unui nou val al pandemiei

Este din nou alertă în Marea Britanie, care se află în fața unui nou val de infectări cu SARS-CoV-2, determinat de varianta coronavirusului depistată inițial în India, mult mai contagioasă.

Mai mult decât atât, unul dintre consilierii guvernului de la Londra, microbiologul Ravi Gupta, a recomandat amânarea ridicării complete a restricţiilor prevăzută pentru 21 iunie.

Numărul noilor cazuri creşte exponenţial şi cel puţin trei sferturi dintre aceste noi cazuri de COVID-19 sunt cu varianta indiană a coronavirusului, a arătat consilierul guvernamental.

„Desigur că numărul cazurilor este relativ redus deocamdată, dar toate valurile încep cu un număr redus de cazuri care se multiplică fără să le observăm şi abia mai târziu devin explozive, deci ceea ce vedem aici sunt semnele unui început de nou val”, a declarat microbiologul Ravi Gupta, profesor la Universitatea Cambridge.

„Un fals sentiment de siguranță”

„Probabil că acest val va avea nevoie de mai mult timp ca valurile precedente să iasă la suprafaţă, pentru că avem niveluri destul de ridicate de vaccinare a populaţiei, aşadar pentru o vreme, am putea să avem un sentiment fals de siguranţă, iar acesta este lucrul de care ne temem”, a subliniat Ravi Gupta într-o intervenție la BBC.

În faţa riscului unui nou val de contaminări, el a sugerat guvernului condus de Boris Johnson să amâne cel puţin câteva săptămâni relaxarea totală a restricţiilor antiepidemice, stabilită pentru 21 iunie.

Un avertisment similar a fost transmis și de Adam Finn, membru al comitetului britanic de vaccinare şi imunizare, care a estimat că data fixată pentru ridicarea restricţiilor trebuie revizuită, dată fiind noua situaţie provocată de varianta indiană. El a amintit că în trecut au fost luate decizii „când a fost prea târziu. Le-am temporizat şi am ajuns astfel să avem mari valuri de infectări”, a spus Finn.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 01 iun. 2021, 08:44 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă