Alergie la ambrozie. Ce este si cum se manifesta cea mai raspandita alergie din lume!

Publicat: 26 Jul. 2019, 10:10 Life

Persoanele care au alergie la ambrozie isi pun viata in pericol, mai ales in lunile de vara.

Alergie la ambrozie. Aceasta problema medicala poate parea una nesemnificativa, dar poate duce si la insuficiente respiratorii, intr-un timp scurt. Se declanseaza pe perioada lunilor de vara, incepand cu luna mai, si poate afecta populatia pana in septembrie.

O astfel de alergie se declanseaza in perioada in care planta infloreste. Din pricina polenului periculos, pot fi provocate bronsite, inflamatii, dar si conjunctivite. Pentru ca este un alergen destul de raspandit, si in tara noastra o astfel de alergie isi face simtita prezenta.

Alergie la ambrozie: cum se manifesta?

Alergie la ambrozie. Ce este si cum se manifesta

Este una dintre cele mai raspandite din Romania, iar polenul plantei de ambrozie devine toxic pentru anumite persoane, ceva mai sensibile. De cele mai multe ori, varful perioadei de manifestare a simptomelor este marcat de inceputul lunii august.

Se pare ca de vina pentru raspandirea acestei alergii este incalzirea globala. De la un an la altul, perioada in care ambrozia produce polen este tot mai indelungata. De aceea, multe persoane sufera din ce in ce mai des in sezonul de vara.

Ambrozia poate provoca rinita alergica, conjuctivita, astm, cum se intampla in cazul alergiilor la orice alt tip de polen. La o contaminare extrema, si daca nu este tratata corespunzator, poate provoca si moartea, din pricina crizelor de tuse care duc la sufocare.

Simtomele devin foarte suparatoare, incepand cu stranuturi, congestie nazala, rinoree, umflarea si inrosirea ochilor, pierderea mirosului, migrene, oboseala cronica, somnolenta si o stare generala de rau. Alergia misterioasa de care sufera aceasta femeie

Tratament pentru alergia la ambrozie

Se poate confunda usor cu o raceala banala. De aceea, cele doua probleme medicale se aseamana foarte mult si sunt greu de delimitat, mai ales vara. Diferenta majora este insa lipsa febrei, dar si faptul ca orice alergie la ambrozie se manifesta prin simtome exacerbate.

Se trateaza destul de usor, daca este depistata la timp. Cele mai eficiente substante in tratarea simptomelor de alergie la ambrozie sunt antihistaminicele orale, potrivit csid.ro. Acestea actioneaza asupra cailor inflamatorii responsabile de simptomele rinitei alergice, prezente si in acest caz. Antihistaminicele pot chiar sa inlature sursa disconfortului si vor ameliora problema pana la o perioada de 24 de ore.

Publicat: 26 Jul. 2019, 10:10 Life
Pe aceeași temă