Al doilea cutremur în Vrancea, la doar cinci ore după primul

Publicat: 26 May. 2019, 10:00 Ciao.ro
Al doilea cutremur în Vrancea, la doar cinci ore după primul

Vrancea este "asaltată" de cutremure iar localnicii deja nu mai stiu ce să facă, sunt speriați.

Al doilea cutremur în Vrancea. Un nou cutremur s-a produs duminică în zona seismică Vrancea, fiind al doilea seism înregistrat în interval de cinci ore.

Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cel de-al doilea cutremur s-a produs duminică în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la ora 8.58, fiind al doilea seism înregistrat în interval de cinci ore.

Al doilea cutremur in Vrancea

Seismul cu magnitudinea 3.1 pe scara Richter s-a produs la adâncimea de 151 de kilometri, în apropierea orașelor Nehoiu (35 km), Covasna (45 km), Întorsura Buzăului (56 km), Târgu Secuiesc(57 km) și Slănic-Moldova (58 km).

Cu doar cinci ore înainte, un cutremur cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter s-a produs tot în zona seismică Vrancea, dar în județul Buzău, la adâncimea de 109 kilometri.

De asemenea, duminică la ora 5.38 s-a produs un cutremur în Marea Neagră, cu magnitudinea 3.2 pe scara Richter, la adâncimea de 30 de kilometri.

Un nou cutremur în România, în județul Buzău

n cutremur cu magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă în județul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a produs la adâncimea de 123 de kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Nehoiu (8km), Întorsura Buzăului (39km), Covasna (41km), Vălenii de Munte(45km) și Mizil (49km).

Cutremurul s-a produs la ora 12.12 în zona seismică Vrancea, în județul Buzău.

Cel mai mare cutremur din acest an produs în zona Vrancea a fost în 9 ianuarie și a avut magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter. În luna mai, două seisme, de 4,1, respectiv 4,2 grade pe scara Richter s-au produs în zona seismică Vrancea.

Publicat: 26 May. 2019, 10:00 Ciao.ro
Pe aceeași temă