Atentie imagini care va pot lua pofta de mancare sau chiar va pot afecta emotional. Nu incercati asa ceva cu sobolanii de acasa.
Stim ca multe dintre mancarurile din lume sunt tabu pentru noi europenii, dar filmuletul de la finalul articolului chiar te va face sa te minunezi de modul in care se raporteaza thailandezii la sobolani ca la o mancare.
In imagini se poate vedea cum doi barbati merg cu sapa pe camp si vaneaza sobolanii in gropile in care si-au sapat adaposturi. Dupa ce strang vreo 5-6 sobolani destul de mari se indreapta agale spre “bucatarie”, acolo unde urmeaza sa-i prepare si sa-i manance.
Ceea ce trebuie spus inca de la inceput este faptul ca sobolanii de camp sunt purtatori de mai putini virusi si bacterii decat cei din orase care isi fac veacul prin canalizari si gunoaie. Chiar si asa sunt unele dintre cele mai scarboase animale pe care ai vrea sa le mananci vreodata.
Odata omorati sobolanii sunt pusi pe foc pentru a fi parliti. Focul le arde blana prin acelasi procedeu prin care este parlit porcul. Sobolanii sunt astfel uscati bine de tot si este indepartata total orice urma de par. Sunt tinuti de coada deasupra focului si rotiti bine pe toate partile iar dupa cu lama unui cutin sunt razuiti bine de orice urma de par care le-a mai ramas.
Abia in acest punct sunt eviscerati si curatati pentru a fi condimentati. Sunt lasati putin la marinat dupa care adusi din nou pe gratar, unde de data asta sunt pozitionati mai departe de foc si lasati la afumat. Sobolanii deja sunt uscati bine si seamana cu un peste prajit, asta daca poti sa faci abstractie de coada. Dupa ce sunt intorsi bine pe toate partile barbatii din filmulet se infrupta din ei ca dintr-o delicatesa.