Actrita Florina Luican a murit la 73 de ani. A jucat in zeci de filme si piese de teatru

Publicat: 11 Mar. 2019, 18:08 Vedete

Durere profunda in lumea teatrului si a actorilor care o cunosteau si colaborau cu indragita artista. Urma sa implineasca 74 de ani peste cateva zile.

Actrita Florina Luican a murit la 73 de ani. Peste cateva zile urma sa serbeze implinirea a 74 de primaveri. Anuntul trecerii sale in nefiinta a fost facut de catre UNITER. In anul 1968, actrita Florina Luican a absolvit Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din București. Florina Luican a fost fiica lui Ion Luican (care a murit in urma cu cativa ani), cântăreţ de muzică populară şi romanţe.

La 5 ani dupa absolvire, Florina Luican pasea pentru prima data pe scena Teatrului „Ion Creangă”, tot din Bucuresti. Timp de 44 de ani, spectatorii au putut sa o vada pe scena aceluiasi teatru, in diverse roluri. Artista s-a retras din teatru in anul 2017. A iubit toata viata ce a facut.

Actrita Florina Luican a murit la 73 de ani

Florina s-a nascut pe 27 martie, Ziua Mondiala a Teatrului. Si destinul a fost cel care i-a dictat meseria. A inceput sa joace in filme in anul 1963. A avut rol princpal in ‘Un suras in plina vara’, apoi a mai jucat in La porţile pământului, Filip cel bun, Marele Singuratic si multe altele.

„Mi-a plăcut să trăiesc în basme, de aceea am ales teatrul pentru copii”, a marturisit artista, intr-un interviu mai vechi. A murit cu cateva zile inainte sa implineasca 74 de ani si sa sarbatoreasca teatrul, alaturi de colegii de breasla.

Roluri jucate de Florina Luican

  • Împărăteasa în Harap Alb, dramatizarea şi regia Cornel Todea, 2005; Emma Micawber în David Copperfield, dramatizarea Max Maurey, regia Cornel Todea, 2005; Zâna cea rea din Ţara Minunilor în Pinocchio, dramatizarea şi regia Cornel Todea, 2003; Cioroiul în Crăiasa Zăpezii, dramatizarea Monica Patriciu, regia Boris Petroff, 2000; Safta în Sânziana şi Pepelea, regia Mihai Manolescu, 1998; Maxenia în Cele două privighetori, regia Sabin Popescu, 1996; Vrăjitoarea Bess, Sir François în Peripeţiile vrăjitoarei Meg, regia Elliott Swift şi Cornel Todea, 1996; Mama în Matilda, dramatizarea Alexandru Pleşcan, regia Thomas de Mallet Burges, 1993; Louise în Wally’s café, regia Emil Mandric, 1991; Doamna cu căţelul în Ce nemaipomenită harababură, regia Grigore Gonţa, 1990; Profesoara, Iulia în Pistruiatul, regia Emil Mandric, 1987; Emma Micawber în David Copperfield, dramatizarea şi regia Cornel Todea, 1987.

Sursa: wikipedia

Publicat: 11 Mar. 2019, 18:08 Vedete
Pe aceeași temă