Actorul Damian Crâșmaru a murit la vârsta de 88 de ani

Publicat: 11 Jul. 2019, 12:26 Vedete

Actorul și omul de teatru, care a făcut parte din echipa Teatrului Național București (TNB) și a fost soțul actriței Carmen Stănescu, a murit la vârsta de 88 de ani.

Actorul Damian Crâșmaru a murit la vârsta de 88 de ani. Acesta s-a stins din viata joi dimineață, după o lungă suferință, au declarat reprezentanții TNB pentru MEDIAFAX.

Născut pe 10 mai 1931, în Ploiești, Damian Crâșmaru a absolvit cursurile Institutului de Teatru „I. L. Caragiale” din Bucureşti, promoţia 1953, la clasa profesorilor George Timică şi Ion Finteşteanu.

A debutat în 1952, cu rolul Tartuffe, din spectacolul după piesa lui J.B.P. Molière, în regia Ion Finteşteanu. A fost căsătorit din 1955 cu actrița Carmen Stănescu, care a murit pe 11 aprilie 2018.

Actorul Damian Crâșmaru a murit la vârsta de 88 de ani

„Cu adâncă durere, colegii din Teatrul Național din București se despart astăzi de marele actor și om de teatru Damian Crâșmaru (1931 – 2019). Un actor cu o forță deosebită, cu o prezență impunătoare și cu un talent șlefuit de mari nume ale scenei, precum George Timică și Ion Finteșteanu, Damian Crâșmaru a debutat pe prima scenă a țării în 1953 și de atunci a rămas profund legat de ea. Alături de doamna sa, marea actriță Carmen Stănescu, de care din păcate ne-am despărțit de curând, ne-a încântat serile pe scena TNB în spectacole memorabile”, se arată într-un anunț transmis joi de Teatrul Național București.

O femeie a murit la puțin timp după ce a născut. Caz șocant în Focșani

În afara numeroaselor roluri în spectacole puse în scenă la Teatrul Național București, printre care s-au numărat „Othello”, de William Shakespeare, „Cyrano de Bergerac”, de Edmond Rostand, „Maşinăria Cehov”, de Matei Vişniec, „Trei surori”, de A. P. Cehov, Damian Crâșmaru a jucat și în filme, precum „Pepe şi Fifi”, de Dan Piţa, și „Încrederea”, de Tudor Mărăscu.

S-a dat in leagan si aproape a murit! E socant ce s-a intamplat cu baietelul in cateva minute 🙁

Publicat: 11 Jul. 2019, 12:26 Vedete
Pe aceeași temă