A murit Marin Burlea, „medicul preferat al copiilor” si cel care a salvat viata unui copil de 4 ani cu ciocolata! VIDEO

Publicat: 26 oct. 2018, 14:11 Autor: D. C. News 3

Marin Burlea a fost unul dintre cei mai renumiti medici pediatri din Romania si multe cazuri grave din intreaga tara ajungeau la el.

A murit Marin Burlea, „medicul preferat al copiilor”! Cunoscutul medic ieşean Marin Burlea a decedat vineri dimineaţă, la vârsta de 69 de ani. El era internat la Institutul Regional de Oncologie Iaşi.

„Dumnezeu să te odihnească, tata! A plecat un medic care a salvat mii de vieți, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea! A plecat tata! Mă doare când mă gândesc la anii ce vin fără el, că mai avea multe de făcut.

Mulțumesc colegilor de la Institutul de Oncologie Iași pentru eforturile lor, pentru lungile nopți din ultima perioadă în care sperau într-o minune”, a anunțat Anamaria Ciubară, fiica medicului.

La finalul anului 2017, profesorul Marin Burlea și echipa de la Spitalul de Pediatrie din Iași au reuşit să se lupte cu ceva ce părea imposibil. Au salvat cu ciocolată viața unui copil de 4 ani care cântărea doar 7 kilograme, cât are un bebeluș de 9 luni. Cel mic a ajuns în grija lor cu o gravă afecţiune a sistemului digestiv.

A murit Marin Burlea, „medicul preferat al copiilor”

„Ceea ce este un fenomen depășește ceea ce scrie în tratatele de specialitate. El cred că are noroc în viață. Ciocolata neagră, cea care are peste 70 % cacao într-o cantitate în medie de 40 de grame pe zi. Efectul demonstrat știintific este pe o parte că echilibrează flora intestinală, sistemul bacteorologic al intestinului”, declara la momentul acela Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie a Spitalului de Pediatrie din Iaşi.

„În pediatrie în general se amestecă sentimentele de medic, de om care îngrijește, care tratează și în același timp și partea de afecțiune, de dragoste care poate fi asimilată cu cea de părinte. După aceea am prins drag de Pediatrie pentru că este o specialitate aparte în sensul că îngrijește, se ocupă de cele mai inocente și mai gingașe ființe, copiii” a declarat profesorul intr-un interviu acordat televiziunii Digi 24.

Publicat: 26 oct. 2018, 14:11 Autor: D. C. News 3
Pe aceeași temă