A fost deslusit misterul aisbergului care arata precum un dreptunghi taiat perfect! NASA a oferit o explicatie uluitoare! VIDEO

Publicat: 27 oct. 2018, 16:42 Autor: madalina m. Viral

Misterul aisbergului a fost, intr-un final, deslusit de catre specialistii de la NASA.

Acestia au fost cei care au distribuit o imagine, pe Twitter, in care un ghetar apare ca avand o forma perfecta. Misterul aisbergului a fost lamurit recent, insa bucata masiva de gheata care semana cu un deptunghi perfect a starnit tot soiul de teorii, printre internauti.

Oamenii au avut nevoie de ceva timp pana cand sa se poata pronunta in ceea ce priveste forma perfecta a acelui aisberg. Blocul misterios de gheata este unul plutitor si a fost fotografiat si filmat de catre cei de la NASA.

misterul aisbergului

Misterul aisbergului a fost deslusit, dupa ce ghetarul situat in apropiere de calota glaciara Larsen C, din vestul Antarticii, a starnit un deosebit interes. Multi s-au intrebat cum poate fi posibil sa aiba acea forma dreptunghiulara.

De asemenea, blocul masiv si inghetat a prezentat un alt aspect cat se poate de interesant. Mai exact, unghiurile sale de 90 de grade par aproape nenaturale! Agentia spatiala americana a fost cea care a publicat imaginile cu ghetarul ciudat, in cadrul „Operatiunii Icebridge”.

Aceasta misiune are ca scop documentarea fotografica a regiunilor polare ale Terrei, pentru a se putea intelege cum s-a schimbat gheata, odata cu trecerea anilor. Aisbergul cu o forma stranie s-a numarat printre descoperirile savantilor.


Chiar daca blocul dreptunghiular pare foarte straniu, s-ar parea ca s-a format in intregime in urma unui fenomen natural! Misterul aisbergului a fost deslusit de catre savanti. Acestia au explicat ca fenomenul in urma caruia a fost posibil sa rezulte o asemenea forma se numeste „aisberg tabular” sau insula de gheata.

Acestia au versanti abrupti, dar si o suprafata plana in partea lor cea mai inalta, fiind similara platourilor montane. Aisbergurile observate in Antarctica au fost formate prin ruperea platformei de gheata si sunt mai tabulare. Cele mai mari aisberguri din lume se formeaza de obicei in acest mod.

„Avem doua tipuri de aisberguri. Desigur, e cel la care se gandeste toata lumea, cel care a scufundat Titanicul, care arata in partea superioara ca niste prisme sau triunghiuri, iar in partea inferioara, cea de sub apa, este urias. Dar sunt si cele tabulare. Sunt intinse si netede, iar de multe ori sunt lungi ca o foaie de placinta”, a povestit Kelly Brunt, savant al NASA.

(sursa: livescience.com)

Publicat: 27 oct. 2018, 16:42 Autor: madalina m. Viral
Pe aceeași temă