Ce mănâncă Regina Elisabeta. Dieta care a ajutat-o să trăiască nouă decenii!

Publicat: 07 iul. 2020, 09:11 Autor: Elena Vedete
Ce mănâncă Regina Elisabeta. Dieta care a ajutat-o să trăiască nouă decenii!

Regina Elisabeta a II-a (Elizabeth Alexandra Mary de Winsdor) s-a născut la 21 aprilie 1926, la Londra, fiind fiica prinţului Albert, duce de York, viitorul rege George al VI-lea, cel de-al doilea fiu al regelui George al V-lea şi al reginei Mary, şi a Elisabetei Bowes-Lion, ducesă de York.

În cei 94 de ani de viață, Regina Elisabeta a deprins câteva obiceiuri alimentare, obiceiuri care sunt sursa energiei ei debordante, în ciuda vârstei înaintate.  Reginei îi place să manance cereale la micul dejun în fiecare dimineață. De asemenea, iubeste tortul cu ciocolată, iar fostul bucatar al mamei sale a conceput o rețeta doar pentru evenimentele speciale din viața ei.

Regina Elisabeta a II-a iubește sa își inceapa dimineata cu o ceasca fierbinte de ceai proaspat preparat, Earl Grey sau Darjeeling, cu un strop de lapte si fara zahar. Ceaiul vine insotit de cativa biscuiti, pe care ii serveste inainte de a se aseza la masa pentru a lua micul dejun.  Regina prefera un mic dejun normal si mananca un bol de cereale. Brandul ei preferat este Special K, scrie peroz.ro.

Uneori, cand nu are pofta de cereale, solicita bucatarului „oua-jumari”. Crede ca cele cu coaja bruna au o aroma mai buna decat ouale albe. Uneori, ea le completeaza cu somon afumat si trufe, insa acestea din urma apar pe masa doar la ocazii speciale.

Desertul copilăriei, cerut mereu de regină

Regina cere intotdeauna cel putin doua feluri de sandwich-uri la ceaiul de dupa-amiaza. Are o selectie vasta din care sa aleaga: castraveti cu somon afumat, ou cu maioneza, sunca si mustar sau ton. Painea este intotdeauna fie din grau integral, fie alba, feliata subtire si taiata in forma de triunghi, cu coaja inlaturata.

Tot la ceaiul de la ora cinci ea prefera fursecurile pe care le manca in copilarie – banutii cu jeleu de zmeura in mijloc. Chiar si in urma cu zeci de ani, cand se juca impreuna cu sora ei, printesa Margareta, solicita bucatarului acelasi desert.

Cand cineaza singura, Majestatii Sale ii place sa aleaga alimente simple si usoare: o farfurie cu peste si legume la gratar. Ii place garnitura cu spanac sau dovlecei, pe care ii alege de multe ori si pentru masa de pranz.

Regina Elisabeta a fost încoronată la 2 iunie 1953

Prinţesa Elisabeta s-a căsătorit cu prinţul Philip Mountbatten, fiul prinţului Andrew al Greciei, care a efectuat serviciul militar în Marina Britanică. Ceremonia a avut loc la 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey din Londra, conform www.royal.uk. Prinţul Philip a devenit, în urma căsătoriei, duce de Edinburgh. Cei doi au patru copii: prinţul Charles de Wales, moştenitorul tronului (14 noiembrie 1948), prinţesa Anne (1950), prinţul Andrew (1960) şi prinţul Edward (1964).

Regele George al VI-lea a murit la 6 februarie 1952, iar Elisabeta a fost proclamată suverană a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, sub numele de Elisabeta a II-a.

Încoronarea oficială a avut loc la Westminster Abbey, la 2 iunie 1953, ceremonia fiind condusă de Geoffrey Fisher, arhiepiscop de Canterbury. Întreaga ceremonie a fost transmisă la radio, însă, pentru prima oară, a fost transmisă şi la televizor în întreaga lume. Reşedinţa principală a monarhilor britanici este Palatul Buckingham din Londra.

Publicat: 07 iul. 2020, 09:11 Autor: Elena Vedete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă